Kampanya Kapatıldı

Bu kampanya 222 destekçi ulaştı

Zihinsel engelli ressam Muhammed Yalçın'ın resim sevgisine, ailesi maddi imkansızlıklar nedeniyle tuval yetiştirememiştir. Bunun üzerine Muhammed yaşadıkları evin iç ve dış duvarlarını kendine has tarzı ve figürleriyle boyayarak sanat eserine çevirmiştir. Ressam Harun Antakyalı tarafından keşfedilen Muhammed, dünyada sayılı zihinsel engelli ressamlardan biridir.

Her santimetresinde Muhammed'in emeği bulunan bu evin, Muhammed'in hayal ettiği gibi müze olması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü müzeler toplumların hafızasıdır ve Orhan Pamuk'un dediği gibi ''Müzelerin geleceği evlerimizin içindedir.'' Zaten Muhammed'in en büyük hayali de doğup büyüdüğü ve her köşesine emek verdiği bu evin kendi atölyesi veya müzeye dönüştürülmesi.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın konuya duyarlılık göstereceğinden eminiz.

Hadi sen de bir imza ver ve Muhammed'in sanat eseri evinin müze olmasını sağlayalım.

Ayrıntılı bilgi için:

Bugün Serap imzanı bekliyor!

Serap Kart bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «TC.Kültür ve Turizm Bakanlığı: Zihinsel engelli ressam Muhammed Yalçın'ın sanat eseri evi gönül ister ki müze olsun.». Serap ve imza atan diğer 221 kişiye katıl.