Tarihimiz tarih olarak kalmamalı.

0 have signed. Let’s get to 100!

Kayseri'de, 586 Yıllık Hatuniye Medresesi, 150 Bin Lira Bedelle Kiraya Çıkarıldı

• Kayseri'de Dulkadiroğulları Beyliği döneminde Nasıreddin Mehmed tarafından 1432 yılında inşa edilen ve günümüzde bir kişinin mülkiyetinde olan Hatuniye Medresesi, yıllık 150 bin lira bedelle kiraya çıkarıldı.500 metrekare alan ve 14 bölümden oluşan tarihi yapı için internet üzerinden yayın yapan bir emlak sitesine yıllık 150 bin TL bedelle ilan verildi. 1980 yılında restore edilen ve özel bir kişi tarafından satın alınan tarihi medresenin daha önce de bir tuhafiye firması tarafından işletildiği ve firmanın kısa süre önce tarihi binadan taşındığı öğrenildi.Dulkadiroğulları'ndan Nasıreddin Mehmed tarafından 1432 yılında eşi Mısri hatunun adına hitaben  yaptırılmıştır. Yapı, tek katlı, açık avlulu ve iki eyvanlı olarak tasarlanmıştır.                                                                                             Kiralık olarak yayınlanmasıyla dikkatlerı üzerine çeken Hatuniye medresesini biz tarihi yönünün güzellikleriyle dikkat çeksin istiyoruz.Sen de bir imza ile destek olabilirsin.                                           Bu eserin yapılmasının amacı ilim sahibi gencler yetıstırmektı,eğer bu uygulama sürdürülemeyip, tarihi plan amacı gerçekleştirilemiyor ise halka adamış bir ilim meclısı ise bu yapı satılamaz ve kiraya verilemez.                                                                     Hatuniye medresesinin halka açılmasını ve Nasuriddin bey ve eşi Mısri hatunun ruhununda rahat etmesini istiyoruz.