Doğu Ekspresi'nden tur şirketleri ellerini çeksinler! İnsanlar rahatlıkla yolculuk yapsın.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
Tc Kultur ve Turizm Bakanligi ve tarafına Gürkan Tüzün bu kampanyayı başlattı

Doğu ekspresi aslında doğudaki Türk vatandaşlarının uzun süredir kullanmış olduğu bir hattır. Seyahat etme özgürlüğünden doğan bu haktan kimsenin mahrum bırakılmaması gerekir. Aşağıda okuyacağınız gibi ilk sefer Ankara-Erzurum arası başlatılır ve tüm insanlığa açıktır. İlk günkü coşkuyla herkesin bu haktan yararlanabileceği ve tur şirketlerinin tekelinden kurtulacağını umut ederek bu kampanyayı imzalamanızı sizlerden istirham etmekteyim. Bu vesileyle ülkemizdeki özgürlüğe bir katkımız olacaktır. Destekleriniz için şimdiden teşekkürler.

29 Haziran 1949 tarihli Cumhuriyet Gazetesine Yataklı Vagonlar Şirketinden verilen ilanda aileler için uzun mesafelerde ucuz yataklı vagon seyahatini temin amacıyla 04.07.1949 tarihinden itibaren her Pazartesi Doğu Ekspresi dizisine Haydarpaşa Erzurum arasında üçüncü ve ikinci mevki yataklı vagon bulundurulacağı yolcuların bu ucuz ve kaloriferli seyahatten yararlanmaları duyurulmuştur.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.