Alanya - Antalya arasına raylı sistem istiyoruz

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
TC Hükümeti ve tarafına Hülya Karadayı bu kampanyayı başlattı

Alanya'ya ulaşım D400 üzerinden; TIR kamyonlarından, servis araçlarına, şehirler arası otobüslere dek yollar çok kalabalık, yüzlerce kırmızı ışıkta cabası.. Hergün ölümlü kazalarda kıymetli canlarımız ölüyor veya ağır yaralanıyor.

Antalya Havaalanına gitmek ise başlı başına bir işkence.. Havaş servisi bile yok, üç beş servisin insafına kalmışız.. Kaç kere Antalya Havalimanından kelle koltukta geldik.. Sürücü koltuğunda gencecik delikanlılar, kırmızı ışıkta geçe geçe, aşırı süratle, ellerinde cep telefonu veya yan koltuktaki rus kıza asıla asıla servis, transfer araçlarını sürüyorlar.. bir sonraki servis saatine yetişsinler diye de tehlikeli manevralara maruz bırakıyorlar.

Oysa bir İzmir örneği gibi raylı sisteme geçilebilir. Yaz ayında yüzbinlerce turistte otellerine servis araçlarına binmeden kendi imkanları ile ulaşırlar. D400 rahatlar, kazalar sıfıra iner.. Benzin ve mazot tüketimi düşer, doğa ve havamız temizlenir.

Zaten D400 altı buna çok uygun.. Antalya'dan taa Gazipaşa'ya dek böyle bir yeraltı raylı sistemi getirilse çok kısa sürede maliyetini çıkartır, ticareti de artırır. Zamandan tasarruf yapılır, ölümlü kazaların sayısı hızla düşer..

ve Alanya, Manavgat, Gazipaşa gibi Antalya'nın ilçesi olan ama Büyükşehirden hakkettiği ilgiyi görememiş ilçelere de yönelinmiş olunur. Ulaşımda sorunlarımız çok büyük, ama şimdiye kadar buralara çözüm sunulmadı..

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.