0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Adım Didem Köse, kas erimesi hastasıyım ve ağır bedensel engelli grubunda desteksiz yürüyemiyor ve tek başıma oturduğum durumlar haricinde işimi göremiyor durumdayım.

Bir altı ay öncesine kadar evde terapi alabiliyor idim, kameralı sistem gelmemiş ve buna mecbur durumda idik. Ama şimdi sistem tarafından, rehabilitasyonlardan içeri girdiğimizi görmek istiyorlar. Ancak o kapıya ulaşana dek ne sıkıntılar çektiğimizi göremiyorlar.

Son yönetmelik ile evde terapiler yasal boyuttan çok uzak şu an, rehabilitasyon gitmek zorundayız. Birçok ağır engelli, haftalık iki seans tedavisinden feragat etmiş durumda. Ben de 1,5 hafta öncesine kadar, tedavimi alıyordum ama son bir aydır desteklerimi yavaş yavaş rehabilitasyonum da veremez oldu.

İki hafta babamın birinci kattan başlayan asansörümüz sebebiyle, 18 adet merdiveni sırtında iniyordum ve çıkıyordum; diğer iki hafta babam işte iken rehabilitasyonun şoförü beni merdivenlerden indiriyor ve çıkarıyordu.

Ama gel gelelim, onlar da bunun altından kalkamadı ve en son bize; "bir kişi için taşıyıcı alamayız takdir edersiniz ki." dediler. O gün bugündür başka rehabilitasyonda tedaviye başlamak için bekliyorum, onlar iki adam yollayıp sandalyeye oturtarak indireceklermiş.

Annem bedensel engelli adayı, zira onun da benim küçüklüğümden beri üzerindeki yük sebebiyle artık vücudunda bedensel çoklu rahatsızlıklara sahip. O da bir başka rehabilitasyonun müsait olmasını bekliyor, benim ek tedavimi aldığım fizik tedavi merkezinde beraber tedavi alacağız...

Milli eğitim bakanlığından ve de Sayın Ziya Selçuk'tan, Sağlık bakanlığı ile birleşip bize köklü sonuçlar bulmalarını talep ediyorum. Madem evde terapiyi uygunsuz buluyorsunuz, rehabilitasyonlara taşıyıcı desteği verin ve bu taşıyıcıları bulundurmayı zorunlu kılın.

Sizden rica ediyorum; tedavi almadığım her gün, sağlığım ve hayatım için büyük kayıp. Kaslarımın erircesine güçsüz düşmesini, atak geçirmeyi, geriye düşmeyi, yatağa bağlı kalmayı istemiyorum.

Yaşamak istiyorum, her ağır bedensel engelliden ve bizi önemseyen kişilerden yaşama hakkımızın geri verilmesi için sesimizi duyurmaya davet ediyorum...

Sesimizi duyun; son yönetmeliklerden sonra RAM'lar senelik eğitim haklarımızı da 18 yaşından büyükler için süresiz olarak iptal etmeye başlamış. Ya son yönetmelik iptal olsun, ya da vatandaşlık haklarımız geri verilsin!

Bir engelli olarak yaşayabilmek için fizik tedaviye ihtiyacım var, o tedaviyi alamaz isem önce yatalak olacağım ve bunun telafisi imkânsız olacak, öleceğim. Yardım edin, sesimizi duyurun!

Engelliyim ama ben de bu ülkenin vatandaşıyım!

Bugün Hatice imzanı bekliyor!

Hatice Tebişlier bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «TC CUMHURBAŞKANLIĞI : DEVLET SESİMİZİ DUYSUN BEDENSEL ENGELLİLER İÇİN REHABİLİTASYONLARDA TAŞIYICI ZORUNLU OLSUN». Hatice ve imza atan diğer 477 kişiye katıl.