Kampanya Kapatıldı

5620 S.K. kapsamında çalışan geçici işçilerin ve taşeronun kadroları.

Bu kampanya 33 destekçiye ulaştı

Orman Teşkilatında ve diğer kurumlarda aynı işi yapan ve 5 ay 29 gün çalışan işçi olmasına rağmen neden dışarıdan daimi işçi statüsünde işçi alınmaktadır. Aynı iş için bölgeler arasında neden farklı belgeler istenmektedir. Taşra teşkilatına alınacak işçiler neden Ankara’da sözlü sınava alınmaktadır. KPSS puanı ile duyuru yapılırken daha sonra sözlü mülakat getirilmesi ve puanı yüksek olmasına rağmen mülakata elenen birçok işçinin olması akıllara, alınan veya alınacak personelin torpil ya da kayırma ile işe girecekleri, girdikleri düşüncesini akıllara getirmektedir. Zaten 5 ay 29 gün çalışan, genelde yoksulluk seviyesinde olan işçilerin en azından bir kısmını, kalifiye olarak çalışanlarını iş makinesi, ağır makine, dozer, grayder, traktör ekskavatör operatörleri olarak çalışan personelin kadrolarda yer verilmesi gerekmektedir. Bu personel hem yapılan işe yabancı değil hem de bakanlık işlerinde ehildirler. Bu sebeple Orman Bakanlığının bu işçilerin bir kısmının kadroya alması ve değerlendirmesi gerekmektedir.

Taşeron işçilerin sayısı 700 bin civarında.Geçici işçilerin sayısı 25 bin civarında. Sayın Ahmet Davutoğlu, başbakanken söz verdi, taşeronların ve geçici işçilerin kadroya geçeceğini söyledi. Sayın Binali Yıldırım başbakan oldu, 'Sayın Davutoğlu'nun sözü bizim sözümüzdür' dedi ve kabul etti. Ardından 15 Temmuz olunca ne taşeronu konuşuyoruz ne 5 ay 29 günü konuşuyoruz. Hiçbir şey konuşmuyoruz. Bu vatan hainleri en büyük zararı bu ülkeye verdiler. 241 şehide verdiler, gaziye verdiler, emekliye, işçilere, dar ve sabit gelirlilere verdiler. Biz sendikalar, işçiler, inadına demokrasiden yana olmak mecburiyetindeyiz, inadına özgürlüklerden yana olmak mecburiyetindeyiz.

Önceliğimiz Türkiye'nin çıkarları. Bütün siyasilerimiz, kitle örgütlerinin başkanları milli olmak mecburiyetinde. Herkes milli olacak. CHP'li olmuş, MHP'li olmuş, AK Partili, hiç fark etmiyor. Milli olduğu zaman, CHP de bizim, MHP de bizim, AK Parti de bizim, Doğruyol da bizim. Hepsi bizim. Yeter ki Türkiye Cumhuriyeti'nin çıkarlarından yana olsunlar. Terör örgütlerine 'Bu PKK'dır, vatan hainidir, katildir' desinler. FETÖ'ye 'Bunlar zalimdir, bunlar katildir' desinler. Onun dışında anlaşamayacağımız hiçbir şey yok.Eşit hak ve özgürlüklerin tam anlamıyla yaşandığı bir Türkiye istiyoruz.İş istiyoruz,aş istiyoruz.Tek yumruk olup güçlü olmak istiyoruz.

(konuyla ilgilenen geçici işçiler ve taşeron işçiler adına,bütün yetkililere saygılarımla.)

Bugün Hüseyin imzanı bekliyor!

Hüseyin Tuna bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «TC Cumhurbaşkanlığı,TC Başbakanlığı,İlgili Bakanlıklıklar,kurumlar ve sendikalar.: 5620 S.K. kapsamında çalışan geçici işçilerin ve taşeronun kadroları.». Hüseyin ve imza atan diğer 32 kişiye katıl.