Bir Neslin Kütüphane Kuyruklarında Hebâ Olmasına İzin Verme

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Merhaba farkındalık sahibi güzel insan;

bu defa senden desteğini bekleyenler, taptaze bir neslin bilgiye aç gençleri... Bu satırlar yürekte işlenen sevgi yüklü kelimelerden ibaret; umarım bu sevgiyi hissettirebilirim sana. Şimdiden teşekkür ederim güzel insan. ⬇️

Memleketimizin münevver toplumlar arasında yer alacağı bir gelecek inşa etmek için azami gayret gösteren biz gençler ne yazık ki belli başlı kütüphanelerde sıra beklerken heba oluyoruz. Bağcılar'da gürültüden uzak bir gelişmiş kütüphane bulunmadığı için her gün İstanbul Fatih ilçesi Zeyrek Mahallesindeki okulumdan Beyazıt Devlet Kütüphanesine kadar ağırca bir çanta ile yürüyüp bir de orada yaklaşık 1,5-2 saat sıra beklemek zorunda kalıyorum. Aynı şekilde de Atatürk Kitaplığı'nda... Sözde şehrin en kaliteli (!) ve kapasitesi yüksek (en fazla 300 kişi) kütüphaneleri bunlar. Birçok öğrenci bu sıralara girmiyor bile. Ders çalışmak, bir şeyleri önce zihninde, daha sonra çevresinden başlayarak değiştirmek gayesiyle vaktinden feragat edip çantasını sırtlayan ve kütüphane yollarına düşen bir nesil, sıra beklemek yoluyla fazlaca vakit harcıyor ve masa başına ayırdığı enerjisini büyük ölçüde sıra beklerken hebâ ediyor. Kütüphane sırasında ezber yapayım derken boyun fıtığı riskiyle karşı karşıya kalan bir neslin acziyetinden bahsediyorum. Bu kampanyaya destek vererek ilgili devlet kurumları tarafından, dünyanın örnek gösterdiği nadir kütüphaneleri bile aratmayacak bir kütüphane inşa edilmesini sağlayabilirsin. Büyük bir bilgi işleme fabrikası (kütüphane) kurulsun istiyoruz, desteğini esirgeme lütfen.

Bugün Abdulkadir imzanı bekliyor!

Abdulkadir Cantürk bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «TC. Cumhurbaşkanlığı: Bir Neslin Kütüphane Kuyruklarında Hebâ Olmasına İzin Verme». Abdulkadir ve imza atan diğer 12 kişiye katıl.