Kampanya Kapatıldı

"KIZ İSTEMEK" SUÇ SAYILSIN

Bu kampanya 172 destekçiye ulaştı

Kadın cinayetleri, aile içi şiddet ve benzeri tüm sorunların çözülebilmesi için gereken;  öncelikle,  kadının devlet eli ile, sermayeye hizmeten yerleştirildiği gizli-açık "MAL" tanımından çıkarılmasıdır.

Bir insanın babasından, aile büyüğünden, bir başkasından istenebilmesi, bunun kanıksanması, suç sayılmaması, doğrudan kişiliğe hakarettir, yok saymadır. Böyle bir toplumsal onay, bu ülkede, birbirini kadın-erkek olarak ayırmadan, insan olarak kabul edip, özgürlük, var olmak, bedensel ve ruhsal sağlık bütünlüğü haklarını teslim eden bir toplumun oluşmasını engelliyor. Kadınların günlük yaşamlarında herhangi bir saatte ya da yerde,  güven içinde ve özgür olmalarını engelliyor.  Ne zaman ve nerede bulunduklarına, ne giydiklerine göre yargılanıp, tecavüze uğradıkları durumlarda bile "suçlu" sayılabiliyorlar.

Bağlantılı-bağlantısız görünen tüm bu durumların asıl sebebi, günlük konuşma biçimimizden, dilimizden, örf-adetlerimizden başlayarak değişmek zorunda olduğumuzu görmeyişimiz, kabul etmeyişimiz. Kızlarınız evlenirken beline kırmızı kurdele bağlamaya, onların sizden bir mal gibi istenebilmelerine itiraz etmeye başlamadan, öldürülmelerini önleyemezsiniz! Dürüst ve cesur olmak zorundasınız.

"KIZ İSTEMEK"  SUÇ  sayılsın!

Bugün Kadir imzanı bekliyor!

Kadir Bingül bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «TC. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı : "KIZ İSTEMEK" SUÇ SAYILSIN». Kadir ve imza atan diğer 171 kişiye katıl.