Tecavüz eden çocukların ceza indirimi azaltılsın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Erzurum'un Aşkale ilçesinde 13 ve 15 yaşlarındaki 2 erkek çocuğunun 8 yaşındaki bir kızı mezarlıkta bir kuyuya kaçırıp tecavüz ettiği haberi doğrultusunda gördüğümüz ve bunun sonucunda mahkemece 13 yaşındaki erkek çocuğun 13-15 yaş aralığında olduğu için cezasının 54 yıldan 7 yıla, 15 yaşındaki erkek çocuğunun ise 15-18 yaş aralığında olduğu için cezasının 40.5 yıldan 12 yıla indirilerek ceza aldığı belirlenmiştir. İşin diğer bir boyutu ise 13 yaşındaki erkek çocuğunun 8 yaşındaki kıza, önceden de 3 kere tecavüz etmesi ve en son 8 yaşındaki kızın annesi, kızının kaybolması sonucunda bu olayı fark etmesi ki eğer fark etmeseydi bu insanlık dışı olay hâla devam edecekti. Bizim anlamadığımız böylesine büyük bir suça karşı neden bu kadar fazlaca cezanın azaltıldığı. Yetkililerden istediğimiz ceza indiriminin azaltılması, verilen cezanın da arttırılmasıdır.

İlgili haber:

Bugün Mehmet Arif imzanı bekliyor!

Mehmet Arif Yılmaz bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «TBMM: Tecavüz eden çocukların ceza indirimi azaltılsın». Mehmet Arif ve imza atan diğer 13 kişiye katıl.