Kampanya Kapatıldı

Referandum İptali/Referandum Tekrarı

Bu kampanya 42 destekçi ulaştı

Değerli vatandaşlar 16 Nisan 2017 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti anayasa değişikliği referandumu yapıldı ve sonuç %51.3 Evet %48.7 Hayır olarak AA açıklamıştır.Burda bizim halk olarak,vatandaş olarak merak ettiğimiz Türkiyenin her köşesinden seçim şaibesi haberleri gelirken Şanlıurfanın Eyyübiye kentinde bir vatandaş arka arkaya 10-15 tane EVET oyu atıyor ve video sosyal medyada seçim günü trend oluyor.

Sonra yetkili bazı partililer bu oyların geçersiz olduğunu sandık kurul mührünün bulunmadığını hiç bir şekilde tereddüt etmememiz gerektiğini vurgulamışlardır.Yüksek Seçim Kurulu bir kanun çıkarma görevinde değildir.Yüksek Seçim Kurulu olağan kanunlara uymak zorundadır.Yüksek Seçim Kurulu 16 nisan tarihinde sandık kurulu mührü olmasada oyların geçerli sayılabileceğini söyledi fakat YSK'nın, 198 Sayılı Kanun'un "geçerli olmayan oy pusulalarına" ilişkin 101. maddesi ile "mühürlü zarf" koşulunu düzenleyen 77. ve 98. maddelerini ihlal ettiği görüşü ortaya çıktı.

Bu referandum meşrutiyetini yitirmiş bir referandumdur.Bu referandum Türkiye Cumhuriyeti Devletinin uluslararası saygınlığını yok eden bir referandumdur bu referandumun iptal edilmesi ya da tekrarlanması gerekir.

Bugün Hazar imzanı bekliyor!

Hazar Salman bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «TBMM: Referandum İptali/Referandum Tekrarı». Hazar ve imza atan diğer 41 kişiye katıl.