Kampanya Kapatıldı

Bu kampanya 279 destekçiye ulaştı

Şimdi şöyle bir şey düşünün vizenizi almış Almanya'ya seyahate gidiyorsunuz..3 saatlik bir yolculuktan sonra Münih'te Adolf Hitler havaalanına iniyor , Göbels bulvarından geçip Münih'in en güzel 5 yıldızlı otellerinden Goring otele yerleşiyorsunuz..Ertesi gün de Josef Mengele kültür merkezinde Alman Kültür Bakanlığının davetiyle düzenlenen 2.Dünya Savaşı ve nazilerin uyguladığı soykırımlar adlı konferanslara katılacaksınız ..Ne kadar inandırıcı olur Alman  kültür bakanlığının bu organizasyonu ?

Ya da aynı şeyin İtalya 'da Mussolini Kültür Merkezinde ya da İspanya 'da General Franco ırkçılığa karşı birleşik Avrupa Enstitüsünde başınıza geldiğini düşünün . Ya da hadi okyanusun öte tarafına gidelim Şili'de General Pinochet ortaokulunda öğretmenlerin öğrencilerine ''ırkçılık neden 19 ve 20. yüzyılın en kötücül vebalarından biridir ve irkcilik ile askeri darbelerin iliskisini tartışınız'' konulu bir ödev verdiğini düşünün..

Hepsi de absürd değil mi ? Bu kadarını Ionescu bile yazamaz diyorsunuz değil mi ?..Ama 21 yüzyılın ilk çeyreğinin artık ortalarına geldiğimiz şu 2014 yılında bu söylediğim absürdlüklerin hepsi güzelim ülkemiz Türkiye 'de mevcut.. Yaşadığım şehir İzmir'in en büyük en görkemli bulvarı Talat Paşa bulvarı ..Bu bulvar üzerindeki en ünlü ortaokullarımızdan biri Cemal Paşa orta okulu.. Bilmiyorum ama mutlaka adı Enver Paşa ya da Kenan Evren olan bir okulumuz o da olmazsa bir sokağımız yüzde yüz mevcuttur. Daha düne kadar Mustafa Muğlalı'nın adı öldürttüğü 32 köylünün köyünün karşisindaki askeri kışlanın adıydı ..Hala öyle mi
bilmiyorum...
...Ermeni bir arkadaşımızın oturduğu mahallenin adı Kurtuluş , caddesi Ergenekon Caddesi. okuduğu okul Talatpaşa ilkokulu bitirdiği orta okul Enver Paşa orta okulu ...Varin gerisini siz düşünün..

Tüm bu utanç vesilesi absürdlüklerden kurtulmak ve geçmişimizin bu karanlık ve utanılası taraflarıyla yüzleşebilmek adına tüm soykırımcı , darbeci , insanlık suçu işlemiş ırkçı faşist paşaların , generallerin , adam bile olmayan sözde devlet adamlarının isimlerinin meydan sokak cadde ve/veya okullardan kışlalardan hasılı memleketimin taşından toprağından silinip atılması için bir imza kampanyası başlatıyoruz.

Bugün gökalp imzanı bekliyor!

gökalp öztürk bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «TBMM: Memleketin ,caddelerinden,okul ve kislalarindan hasili tasindan ,topragindan soykirimcilarin,irkci fasist darbeci pasalarin, isimlerini kaldirin-silin.». gökalp ve imza atan diğer 278 kişiye katıl.