Doğrulanmış başarı

Katlamalı Harç Kaldırılsın

Bu kampanya 144 destekçi ile değişim yarattı!

Nedir bu katlamalı harç?

Katlamalı harç, 4 yıllık bölümlerde ilk 4 yıl içerisinde bir dersi 3 veya daha fazladan alma durumunda veya Meslek Yüksek Okulları’nda 2. Seneden sonra, 4 yıllık fakültelerde ise 4. Seneden sonra her alınan dersten alınacak “ek ders ücretine” deniyor.

Örneğin; 1. Sınıftaki bir dersten 2 sene kalan ve 3. Sınıfta bu dersi tekrar alan bir öğrenci, katlamalı harç ödüyor. 3. Kere geçilemeyen ve ve 4. Sene alınan derste ise katlama katsayısı artarak ek ödeme alınıyor. Aynı sistemde 4 senede okulu bitiremeyen öğrenciden de ek ödeme alınıyor.

Şuan pilot üniversiteler belirlendi ve zamanla tüm üniversitelerde uygulanılacak bir sistem olacak Katlamalı Harç, tabi biz müdahale etmezsek.

Aslında TBMM'de bütçe görüşmeleri izlendiğinde AkSaraya ve bibergazlarına harcanan paranın küçük bir kısmı bile eğitime ayrılsa tüm Yükseköğrenim ücretsiz olabilir. Ancak AKP halkın parasıyla kendilerine saray yapmayı, bibergazı almayı daha uygun buluyor. Bizde bu gidişe dur diyoruz! Katlamalı Harcın kaldırılması ve eğitimin ücretsiz olması için sende bir imza ver!

Bugün ahmet imzanı bekliyor!

ahmet kırmızı bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «TBMM: Katlamalı Harç Kaldırılsın». ahmet ve imza atan diğer 143 kişiye katıl.