Emeklilik Yaşı Düşürülsün ve Kıdem Tazminatı Herkesi Kapsasın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Emeklilik Yaşı Düşürülsün ve Kıdem Tazminatı için 15 Yıl 3600 Gün Şartı Herkesi Kapsasın!!!!

Mezarda emekli olmamak için , emeklilik şartlarının değiştirilmesi gerekmektedir. SGK’dan emekli olabilmeniz için aşağıdaki 3 şartında yerine gelmesi gerekir.

1.Tamamlamanız gereken sigortalılık süresi (Hizmet Yılı)
2.Tamamlamanız gereken yaş
3. Tamamlamanız gereken prim

Erkek ise 60 yaşını doldurmuş olması ve en az 7000 gün,Erkek ise 60 yaşını doldurmuş olması, 25 yıldan beri sigortalı bulunması ve en az 4500 gün,

Kadın ise 58 yaşını doldurmuş olması ve en az 7000 gün,Kadın ise 58 yaşını doldurmuş olması, 25 yıldan beri sigortalı bulunması ve en az 4500 gün,

Şimdi bu kanuna göre insanların emekli olması hayal çünkü hiç bir iş veren 60 ve 58 yaşına kadar çalıştırmayacağı için bazı istisnalar hariç kimse emekli olamayacaktır. Çalışanlar olarak bu yaş olayının düşürülmesi gerekmektedir. İnsanlar ezarda mı emekli olacaklar sorusunu akıllara getirmektedir. Bu nedenle bu kanunun tekrardan düzenlenerek emeklilik yaşının düşürülmesini talep ediyor ve ayrıca,

15 Yıl 3600 Gün Şartı İle İstifa Eden Her Çalışan tarih şartı ( 08.09.1999 ) olmadan kıdem tazminatlarını almaya hak kazanmalarını talep ediyoruz.

Gerekli düzenlenmenin yapılarak adaletsizliğin kaldırılmasını talep ediyoruz.

Bugün Ercüment imzanı bekliyor!

Ercüment Baloğlu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «TBMM: Emeklilik Yaşı Düşürülsün ve Kıdem Tazminatı Herkesi Kapsasın». Ercüment ve imza atan diğer 81 kişiye katıl.