Deprem Konteynırları Artırılsın Kullanımı Öğretilsin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
TBMM tarafına Kursat Cimen bu kampanyayı başlattı

Ülkemizde deprem bölgelerinde çok az deprem konteynırı bulunuyor. Bu konteynırların sayısı artırılmalı ve en önemlisi kullanımı konusunda vatandaş bilgilendirilmeli.

Deprem Konteyneri Var Bilgilendirme Yok Haberi

İlgili haber Linkinde de görüldüğü üzere bu konteynırların kullanımı bilinmiyor ve deprem konteynırları kilitli vaziyette duruyor.

Olası bir büyük depremde özellikle İstanbul'da oluşabilecek hasar ve toplumsal panik düşünülürse deprem konteynırları hem acil müdahale imkanı verecek hem de yardım kuruluşları gelene kadar insanların ihtiyacını karşılayabilecektir.

Hem Türkiye Büyük Millet Meclisi hem de İstanbul Büyükşehir Belediyesi konuyla ilgili çalışmalar yaparak deprem konteynırı sayısını artırmalı. Bu hem toplumda olası bir deprem sonrası devletin şefkat elini hissetmesini sağlayacak, hem de deprem sonrası evleri sağlam bile olsa korkan vatandaşların ihtiyaçlarını giderebilecektir.

Ayrıca tüm Türkiye'nin riskli binaları belirlenmeli, problemli binalar ivedilikle boşaltılarak güçlendirme yada kentsel dönüşüme dahil edilmelidir. Depreme karşı harcanacak her kuruş bin katı olarak ülke ekonomimize katkı sağlayacaktır unutulmamalı.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.