Daha demokratik bir Türkiye için, görme engelliler bağımsız oy kullanabilsin.

26 kişi imzaladı. Hedefimiz 50.
Başlama tarihi:
Kampanyanın muhatabı:
TBMM

Bu kampanya neden önemli?

Başlatan: abdussamet mercan

Seçimler, demokratik ülkelerin, demokratikliklerini vurgulamak için kullandıkları en önemli mihenk taşlarından biridir. Bu sürecin kusursuz işlemesi İçin gereken en önemli unsursa, her bir vatandaşın, özgürce, fikrine en uygun partiye oy verebilmesidir. Ama görme engelliler bu konuda maalesef özgür değil. Hangi parti olduğu önemli değil, hangi ailede büyüdüğü önemli değil. Görme engelliler, yanında biri olmadan oy atamıyor. Sizin istediğiniz kişiye mi oyattı, oy atmadan önce, benim istediğim kişiye oy atmazsan seninle gelmem diyerek baskıda mı bulundu, oy atma süreci gelmeden, yanındaki kişi senin kime oy atacağını gördüğü için, ister istemez siyasi tartışmaların içinde mi kaldın, dışarıda kalan hiç kimse için önemli değil ama görme engelliler için çok önemli. Özellikle, aileler veya diğer insanlar tarafından istismara açık bu konunun, 2022’de bile çözülmemesi çok acı verici bir unsur. İstenen ve talep edilen tek şey şudur: devlet yetkililerinin, uygun bir yöntemle, görme engelli vatandaşların, bireysel ve yalnız oy kullanabilmesini güvence altına alması ve bahsedilen olanakları sağlamasıdır. Aksi takdirde, bu durum, demokrasinin önünde Kara bir leke olarak kalacaktır. Görme engelli olmamız, özgürce seçim yapamamamız anlamına gelmemelidir.

26 kişi imzaladı. Hedefimiz 50.