Kampanya Kapatıldı

Bu kampanya 106 destekçiye ulaştı

Trafikte her gün "cam siliciler"in tacizine uğruyoruz. Cam silicilerin büyük kısmı aynı zamanda madde bağımlısı. Üstelik, aynı muhitleri, aynı cam silicilerin parsellediğini düşündüğümüzde, ortada "garibanlık"tan öte, ciddi ve organize çeteler olduğu farkediliyor.

Pek çoğu madde bağımlısı ve en az 5-6 kişilik çetenin parçası olduğu için, onlarla münakaşadan kaçınıyoruz. Camımız aralıksa arabayı hareket ettirene dek sözlü tacize, değilse, camımızın tıklatılmasına, cama yapışılmasına, dikizlenmeye maruz kalıyoruz. Camı kapat, önüne bak, trafik ışığının yeşile dönmesi için bekle, duymazdan gel, silecekleri çalıştır... Şahsen, tam beş yıldır, ofisime giden yol üzerinde istisnasız her gün bunları yaşıyorum. Şahsen maruz kaldığım hakaret ve küfürlerin yanı sıra, insanların da aynı mağduriyetleri yaşadıklarını, hatta özellikle cam silicilere karşı çıkan erkek sürücülerin fiziksel saldırıya maruz kaldıklarını gözlemliyorum. Aracını terkedemeyen sürücüler çaresiz kalıyor. Emniyet mensuplarının eli kolu bağlı, çünkü cam silicilik herhangi bir suç kapsamında sayılmıyor. Bu sorunu görmezden gelmeyelim, bireysel tepkilerle yetinmeyelim. Cam siliciliğin, en azından dilencilikle birlikte Kabahatlar Kanunu çerçevesi içine alınması için mücadele edelim.

Bugün Esin imzanı bekliyor!

Esin Kılıç bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «TBMM: Cam silicilik adı altındaki tacize son verilmesi için, yasal düzenleme yapılmalı.». Esin ve imza atan diğer 105 kişiye katıl.