Yurt dışı emeklilerine Çalışma ve Sosyal Yardım Hakkı

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

Sayın Başkan,Sayın Bakan,

Mevcut yasalarımıza gőre emeklilikten sonra tekrar çalışabilmek ve Sosyal yardım alabilmek için, Yurtdışı borçlanması yaparak emekli olanlarla,Yurt içinden (Tűrkiye) emekli olanlar arasında farklı uygulamalar bulunmaktadır.Yurt içinde calışarak emekli olanlar ,tekrar çalışmaya başlamak istemeleri halinde,emekli aylıklarını kestirmeden çalışma hakları bulunmaktadır. Yurtdışı borçlanması ile emekli olanlar, tekrar yurtdışında yabancı ülke mevzuatına tabi olarak çalışırsa, ikamete dayalı sosyal sigorta ya da sosyal yardım ödeneği alırsa veya Türkiye'de sigortalı çalışmaya başlarsa, aylığı tekrar çalışmaya başladığı veya ikamete dayalı bir ödenek almaya başladığı tarihten itibaren kesilmektedir.Bu uygulamayı haksızlık olarak görmekteyiz;Bilindigi gibi  yurtdisinda yasamak için emekli maaşlarımız yeterli değildir,Bunun için çalışmak yada oturuma bağlı sosyal yardıma ihtiyaç duyulmaktadır.Bu durum Türkiye ekonomisine  bir yük getirmediği gibi bir ek katkı sunmaktadır.İnsanımız burada kazandığı gelirinin bir kısmını Türkiye ye getirmektedir ve Türkiye de harcamaktadır.Türkiye ye bir döviz girdisi sağlanmaktadır.Buna rağmen yurt dışı emekli maaşının kesilmek istenmesinin hiçbir mantıkı yönü yoktur.Bu mağduriyetin giderilmesi 64.Hükümetin ve 65. Hükümetin eylem planlarında da yer almaktadır.Daha fazla bekletilmeden Bu taleblerimizin yerine getirilmesinin, yurt içinden emekli olanlarla,yurt dışından emekli olanlar arasındaki adaletsizliği ortadan kaldıracağını dűşűnűyor,bu konuda gereken ilgi ve desteği gőstereceğinizi umuyor,yeni yasal dűzenlemelerin yapılmasını arz ederim.
Saygılarımla.

Bugün Doğan Koca imzanı bekliyor!

Doğan Koca bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «TBMM Başkanı İsmail Kahraman: Yurt dışı emeklilerine Çalışma ve Sosyal Yardım Hakkı». Doğan Koca ve imza atan diğer 1.047 kişiye katıl.