Kampanya Kapatıldı

Arabuluculuğun Dava Şartı olarak yasalaşmasını

Bu kampanya 66 destekçiye ulaştı

6325 sayılı HUAK. ile düzenlenmiş olan Arabuluculuk, HIZLI, EKONOMİK, GÖNÜLLÜ ve GİZLİ bir ADALETE ERİŞİM YOLU olup, bağımsız ve tarafsız arabulucunun yönetim ve kolaylaştırıcılığında, bireylerin uyuşmazlıklarında kendi çözümlerine ulaşmalarını sağlar. TBMM Alt Komisyonu'nda görüşülmekte olan İş Mahkemeleri Kanunu'nda değişiklik tasarısı ile, işe iade ve işçi alacaklarına ilişkin davalarda, arabuluculuğun dava şartı olarak düzenlenmesiyle, uyuşmazlıkların ekonomik ve kısa bir sürede çözümlenebilmesi, iş ve toplumsal barışın sağlanması ve tıkanan yargı süreçlerinden kaynaklanan sorunların aşılması sağlanabilecektir. ARABULUCULUĞU DESTEKLİYORUM; İLGİLİ YASA TASARISININ TBMM'den hızla yasalaşarak çıkmasını istiyorum.

Bugün Vasfiye Tülay imzanı bekliyor!

Vasfiye Tülay Yüksel bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «TBMM Alt Komisyon Başkanı Ali Özkaya ve komisyon üyeleri: Arabuluculuğun Dava Şartı olarak yasalaşmasını». Vasfiye Tülay ve imza atan diğer 65 kişiye katıl.