ÖTV'nin kalkmasını istiyorum

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

"Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), belirli mal veya ürünler üzerinden maktu veya oransal olarak alınan bir harcama vergisidir. İlk olarak Avrupa Birliği ile uyum çerçevesinde yapılan kanun değişiklikleriyle gündeme gelmiş ve yine aynı amaçla 2002 yılında 4760 sayılı kanun ile kabul edilmiştir."

Günümüzde KDV'ye ek olarak günlük hayatta kullandığımız neredeyse her şeyden alınan ÖTV. ile birlikte gelir düzeyleri kıyas alındığında, tüm Avrupa ve Amerika'dan daha yüksek bedelle araç, cep telefonu, beyaz eşya vb. gibi eşyaları satın alıyoruz. Aynı zamanda ÖTV nedeniyle sabit ve mobil hatlara ve internet ücretlerine çok daha yüksek ücretler ödemek zorunda kalıyoruz.

Bu nedenle bu verginin kaldırılarak refah seviyesinin bir nebze de olsa artırılmasını talep ediyorum.

Bugün recep imzanı bekliyor!

recep kartal bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «TBMM: ÖTV'nin kalkmasını istiyorum». recep ve imza atan diğer 9 kişiye katıl.