ÇEKO mezunları İş Güvenliği uzmanı olmak istiyor!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

6331 Sayılı İş Sağlığı Ve Güvenliği Kanunu'nun yeniden düzenlenmesi ile birlikte, işletmelerin uzmanlar tarafından verilecek eğitimlerle yasa ve mevzuat hakkında hem iş yeri, hem de işçiler ile ilgili alınacak tedbir ve davranışlar, iş güvenliği uzmanları tarafından denetlenmeye başlanmıştır. Kanun, kimlerin iş güvenliği uzmanı olabileceğini düzenlerken "iş sağlığı ve güvenliği alanında görev yapmak üzere bakanlıkça yetkilendirilmiş, iş güvenliği uzmanlığı belgesine sahip mühendis, mimar veya teknik elemanı''  ifadesine yer vermiştir. İktisadi İdari Bilimler / İktisat Fakültesi, Çalışma Ekonomisi Ve Endüstri İlişkileri Bölümü mezunu olan birçok kişinin İş Sağlığı ve Güvenliği alanında istihdam edilmesinin önü kapanmaktadır.

Çalışma hayatının salt teknik bilgilerden ibaret olmadığı, çalışanın mekanik bir yapıdan ziyade sosyal bir varlık olması nedeniyle bu alanda eğitim almış Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümü mezunlarının İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanı olabilmesinin önünün açılmasını talep ediyorum. Destekleriniz için teşekkürler.

Bugün N imzanı bekliyor!

N A bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «TBMM: Çalışma Ekonomisi öğrencileri de İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanı olabilsin». N ve imza atan diğer 591 kişiye katıl.