Peatada Tartu kesklinna pargi maharaiumine selleks, et ehitada SÜKU

0 have signed. Let’s get to 7,500!
At 7,500 signatures, this petition is more likely to get a reaction from the decision maker!

Anna Aljanaki started this petition to Tartu linnapea

Tartu Kesklinna park on linnaruumile oluline roheala, mis eraldab jalakäijatele mõeldud kesklinna osa Kaubamajast ja Tartu peamisest magistraaltänavast - Riia maanteest. Selles pargis asub väga populaarne laste mänguväljak ja pinkidega isteala. Selle pargi roheala kasutatakse ka siis, kui linnas toimuvad vabaõhu sündmused - Hansapäevad, lastekaitsepäev jne.

Tartu Linnavalitsus plaanib selle pargi peaaegu täielikult maha raiuda (jättes alles väiksema muruplatsi) ning ehitada sinna Südalinna Kultuurikeskuse (kuhu kolivad Tartu Kunstimuuseum ja Tartu Linnaraamatukogu). Meie, Tartu linna elanikud, arvame, et seda parki ei tohi maha raiuda ja SÜKU ehitamiseks tuleb leida muu koht.

Vabas õhus aja veetmise võimalus looduslikus keskkonnas on linnaelaniku tervisele väga oluline, eriti tänapäeva maailmas. Tuleviku nimel ei tohi hävitada linna rohealasid, sest pärast roheala hoonestamist ei saa tagasi pöörduda loodusliku keskkonna juurde. Kuigi Kunstimuuseum ja Linnaraamatukogu vajavad uut pinda, siis linnaelanikud vajavad rohkem puid ja parke linnaruumis ning kindlasti leidub SÜKU-le alternatiivne asukoht, et ei peaks maha võtma ühte Tartu kesklinna rohealasid.

0 have signed. Let’s get to 7,500!