Kampanya Kapatıldı
Kampanyanın muhatabı: Başbakanlık ve 1 diğer muhatap daha

Tarsus İkiye Bölünmesin

Mersin İline bağlı Tarsus ilçemiz tarihi geçmişi 10.000 yıl öncesine uzanan, doğal güzellikleri ile gezmeye, tanımaya ve içinde yaşamaya değer bir kentimizdir. Mersin ve Adana gibi iki komşu büyükşehrimize gelen insanlar bu şehirlerde özellikle tarihi yerlerin azlığından dolayı yer sıkıntısı çekerken Tarsus; Antik yol, Eshab-ı Kehf mağarası, Saint Paul Kuyusu ve Kilisesi, Danyal Peygamber’ in kabri, Donuktaş, Kleopatra Kapısı, Roma yolu, Ulu Cami, Kubatpaşa Medresesi, Nusrat Mayın Gemisi gibi tarihi zenginlikleri ve Tarsus Şelalesi, Berdan Çayı, Karboğazı gibi doğal güzellikleri ile gerçekten gezmeye değer bir şehir olup, halen şehir merkezinde 250.000 civarında insan yaşamaktadır.

Şehrimizin ortasından demiryolu geçmekte, şehrimizi kuzey ve güney diye ikiye ayırmakta, şehrin kuzey - güney yönündeki geçişler şehir merkezinde bulunan 6 adet hemzemin geçitten araç ve yaya geçişi olarak sağlanmaktadır. Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü tarafından Mersin-Adana arasında hızlı tren geçişlerinin yapılabilmesi için alt yapı ihalesi yapılmış, bu ihale neticesinde mevcut olan hemzemin geçitlerden en merkezde olanının kapatılması, diğer geçişlerde ise alt veya üst geçit uygulaması yapılması planlanmaktadır.

Yapılacak alt veya üst geçitler sonrasında kuzey-güney yönünde yaya geçişleri tamamen durma noktasına gelecek, şehrimizde insan yoğunluğunun bulunduğu kuzeyden, iş hayatının bulunduğu güney istikametine geçişlerde yaşanacak sorunlar nedeni ile vatandaşlarımız çok büyük sıkıntılar yaşayacaklar ve özellikle belirli bir yaşın üzerinde olan vatandaşlarımızla birlikte engelli vatandaşlarımızın tren yolu hattının bir yanından diğer yanına geçmesi imkânsız hale gelecektir.

Ayrıca şehir merkezinde eni yer yer 40 metre civarında ve yaklaşık 10 km uzunluğunda bir bant oluşacak, bu kısmın yerüstü kullanımı imkânsız hale gelecek, şehri ortasından ikiye bölen bu proje insanlarımıza hizmet etmek yerine, adeta geçmişte demirperde ülkelerinde yaşanan bir sınır hattı gibi insanlarınızın yaşamını zorlaştıracaktır.

Tüm Tarsus halkı bu projeden dönülerek mevcut olan demiryolu hattı ile birlikte yapılması planlanan hızlı tren hattının en azından şehir merkezinde olan kısmının yer altına alınarak bu anlamsız ikiye bölünmüşlüğün ortadan kalkmasını, böylelikle kuzey güney yönünde araç ve yaya trafiğinin daha hızlı ve güvenli olarak yapılmasını, tren yollarının yer altına alınması ile üstünde oluşacak bandın şehir merkezinde bir yaşam alanı haline gelmesini istemektedirler.

Bu konuda yerel yönetim başta olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşlarının görüşmelerinden bir sonuç alınamamış olup, şehirde yaşayan vatandaşlarımızın isteklerine tercüman olabilmek adına Tarsus Kent Konseyi olarak başlattığımız imza kampanyasına destek vermenizi bekliyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
Tarsus Kent Konseyi Başkanlığı

Bju kampanya şunlara teslim edildi:
  • Başbakanlık
  • ulaştırma denizcilik ve haberleşme bakanlığı

Tarsus Kent Konseyi bu kampanyayı bir imzayla başlattı, şimdi 392 destekçisi var. Görmek istediğin değişimi yaratmak için bugün sen de bir kampanya başlat.

Bugün Tarsus Kent Konseyi imzanı bekliyor!

Tarsus Kent Konseyi bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Tarsus İkiye Bölünmesin». Tarsus Kent Konseyi ve imza atan diğer 391 kişiye katıl.