Yeşilırmak'ta ki balık ölümlerinde herkes hesap vermeli cezasız kalmamalı...

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Amasya merkezden geçen Yeşilırmak'ta sıkça balık ölümleri meydana gelmekte ve balık popülasyonu hızla yok olmaktadır. AMASYA HALKI buna sessiz kalmaktadır. Uyan Amasya Halkı uyan, canın, nefesin, hayatın yok oluyor. Allah'ın suda yarattığı bu nimet birileri para kazanırken sürekli ölüp kıyıya vuruyor. Bunun tek müsebbibi Turhal'da bulunan Turhal Şeker Fabrikası ve diğer kuruluşların Tozanlı Çayı'na aktardıkları zehirli pis atıklardır. Tozanlı Çayı'nın, Çekerek Çayı ile birleşerek Amasya'da Yeşilırmak'ı oluşturmakta, şehir merkezinde ki balıkların zehirden dolayı ölerek kıyıya vurması hadisesi 2018 yılında yaşadığımız utanç verici bir olaydır. Bu durum 2018 yılı içerisinde 3 kez meydana gelmiş ve sorumlu olan kurum, kuruluş ve şahıslar hakkında gerekli cezai işlem yapılmamıştır. Yapılsa da halk bilgilendirilmemiş, tatmin edici haber edilmemiştir. Balıklar öldükten sonra cezasını verseniz ne olur? ne kadar caydırıcı bir durum TARTIŞILIR! Amasya Yeşilırmak'ta yaşanan balık ölümlerini kimler araştıracak ve bu ölümlerin meydana gelmesini kimler engelleyecek! Yeşilırmak'ta bulunan zehir oksijeni azaltmakta ve zehirlenen balık ve su canlılarının solunum yapmak için kıyıya vurmasıyla kısa süre sonra canlılar ölmektedir. Bu durumda kıyıya vuran zehirlenmiş balıkları halk tutmakta ve evlerine götürüp tüketmektedir. Zehir hızla karada yaşayan canlıları ve bilinçsiz, duyarsız insanlarıda etkilemektedir. Yetkililere durumu izah eden duyarlı şahıslara kurumlarca verilen cevaplar ise tamamen kalp kırıcı ve sinir bozucu terbiyesizcedir. Allah'ım bu feryadı duy ve bari sen duruma çare bul! yarattığın ve bizim seçimle görevlendirdiklerimiz duruma çare bulamamaktadırlar... halkımıza ilanen duyurulur duyarlı vatandaşlarımızı ise ACİL harekete davet ediyorum

Bugün Varol İlteriş Berkuk imzanı bekliyor!

Varol İlteriş Berkuk BULUT bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI: Yeşilırmak'ta ki balık ölümlerinde herkes hesap vermeli cezasız kalmamalı...». Varol İlteriş Berkuk ve imza atan diğer 46 kişiye katıl.