GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

Merhaba,

www.change.org da hakkımda başlatılan imza kampanyası ile ilgili olarak açıklama yapmam gerektiğini düşünüyorum ve olaylara bir de bu açıdan yaklaşmanızı istiyorum...

CİNDY,Persian cinsi ve 4 yaşındaydı.

Bu üzücü olay yaşanmadan önce 6 ile 8 defa doğum yaptırılmıştı.

Hasta sahibinin verdiği anamneze göre bir önceki gebeliği 6 ay önce olmuş  ve ne yazık ki hiç dinlendirilmeden tekrardan gebe bırakılmıştı.

CİNDY bana geldiğinde durumu yeterince ciddiydi. Hasta sahibine tüm riskler en ince detayına kadar anlatılmış olup bu denli ciddi bir durumda hastanın kaybedileceği bilgisi kendisine en başında belirtilmiştir. Kendisi tüm riskleri bilerek ve kabul ederek hasta onay formunu imzalamıştır.

Ameliyat sırasında da tüm yetki hekimdedir ve hekim her zaman hastası için en doğru yolu seçip, en iyi olanı yapmak için çalışır.

Cindy bana doğum başladıktan sonra ve 2. günün sonuna yaklaşırken getirildi. Biri ölü, biri canlı olarak doğmuş 2 yavrusu olmuştu ve karnında başka yavrusu olup olmadığını öğrenmek istediler.

Tekrar belirtmek isterim ki içinde bulunduğumuz durumun tüm sonuçları hasta yakınına anlatıldı. Kaldı ki hasta sahibi  bundan önce de defalarca doğum yapmış olmasına ve içinde bulunduğu durumun anneyi toksikasyona sürükleyeceğini bildikleri halde öncelikle hormon iğnesini tercih ettiler ve beklemeyi seçtiler.

Cindy hormon iğnesine rağmen doğurmadı ve en son seçenek olarak sezeryanı kabul ettiler.

Sezeryan işlemi için hasta sahibi Tülay Hanım ve eşinden imza aldıktan ve riskler anlatıldıktan sonra operasyona başlanıldı. Çok sayıda doğum yapmış olmasından dolayı Cindy’nin doğum kanalı mukozası hasarlıydı ve doğum başladığı halde 2.günün sonunda veterineregetirildiği için kanal açık ve damarlaşmalar her yerde ve belirgindi.

Kan kaybından annenin ölmesinin önüne geçmek birincil önceliğimizdi!!! Serum takviyesi eşliğinde hızlı bir şekilde ameliyat edilmesi gerekiyordu. Çünkü basınç farkının önüne geçmek için karnına en kısa sürede dikiş atmam gerekiyordu. Hatta kanamayı durdurmak ve yavrunun yaşama şansını arttırmak için anneyeovariohisterektomi yapmam gerekti.

Anneyi operasyondan çıkardık, sağlıklı doğurtmayı başardığımız 1 adet yavruyu da hasta sahibinin evde yeni doğum yapmış, emziren başka bir kedisi olduğunu söylediği için diğer annenin yanına emzirilmesi için gönderdik, ki bunu da zaten hasta sahibi kendisi teklif etti.

Kendileri klinikten ayrıldıktan yaklaşık 2 saat sonra Cindy ayılmaya başladı ve kayda aldığım bu görüntüleri de kendilerine ilettim. Ancak yapılan tüm müdahaleler sonucunda Cindy i kaybettik ki bunda daha önce defalarca doğurtulmuş olmasının da rolü çok büyüktür.

Daha önceki doğumların çokluğu göz önüne alınarak hasta yakınına operasyona başlamadan önce gerekirse anneyi kurtarmak ve oluşabilecek bir komplikasyonun önüne geçebilmek için “ovariohisterektomi” yapılabileceği belirtilmiştir.

Her ne kadar bugün itibari ile silinmiş olsa da hasta sahibi Tülay Mutlu Şahin’in internet üzerinde yavruların satışını yaptığını ispatlayan ilanların çıktıları da elimizde mevcuttur.

“21.02.2017’de yayınlamış olan ilan da 1-3 aylık satılık 1.300.-TL. Karşılığında satılık scottish kedi” ve yine aynı tarihte farklı bir ilan açarak

“1.300.-TL. 4 kardeş erkek dişi evimin kedilerini vereceğimscottish” demektedir.

Gerçek hayvan severlerin her zaman ve her yerde “satın alma sahiplen” çabaları bu olayın sizce neresindedir.

Tüm bu yaşanan tatsız olay ve geldiği noktada söylemek isterim ki “olaylara tek yanlı bakmamak ve her iki tarafı da öncelikli olarak dinlemeden bu şekilde bir linç kampanyasına alet olmamak gerekir.

Ben veteriner olmadan önce de gerçek bir hayvan severdim, hayatımın hiçbir aşamasında hayvan satmadım ya da bir hayvanın satılmasına aracı olmadım.

Veteriner olmamın sebebi de bu hayvan sevgisi ve aşkla yapacağım bir mesleğe sahip olmaktır.

Veteriner Hekim

Merve Aksu

Bugün Merve imzanı bekliyor!

Merve Aksu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI: GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI». Merve ve imza atan diğer 1.558 kişiye katıl.