Tren istasyonlarımıza Kadıköylüler adına talibiz!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 50.000.
50.000 imzaya ulaşıldığında, bu kampanya Change.org’da en fazla imzalanan kampanyalardan birisi olur.
T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafına Şerdil Dara Odabaşı bu kampanyayı başlattı

Kadıköy’de altı tarihi tren istasyonu bulunuyor. Koruma statüsünde bulunan bu tarihi binaların birçoğu uzun yıllardır T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından atıl ve metruk halde bırakılarak adeta birilerine peşkeş çekilmeye hazırlanıyor. Biz Kadıköylüler olarak tarihi istasyonlarımızın bu şekilde yok olmasına asla izin veremeyiz, vermeyeceğiz!

Kızıltoprak, Feneryolu, Göztepe, Erenköy, Suadiye ve Bostancı…

Bu istasyonlar, bizim kültürel ve tarihi mirasımız; anılarımız, ayrılıklarımız, kavuşmalarımız, sevinçlerimiz, hüzünlerimiz… Yani kısaca bunlar yalnızca birer bina değil; bizim geçmişimiz, bizim hafızamız. Tam da bu yüzden, biz Kadıköy Belediyesi olarak, her bölgenin istasyonunu o bölgedeki yurttaşların da görüşünü alarak müze, kütüphane, kültür veya sosyal yaşam merkezi haline getirmeye talibiz!

İstasyon binaları halkındır!

Kızıltoprak, Feneryolu, Göztepe, Erenköy, Suadiye ve Bostancı tarihi tren istasyonları kamu yararına kullanılması şartıyla Kadıköy Belediyesi’ne verilsin!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 50.000.