TARİHİ BUCA TREN İSTASYONUMUZU GERİ İSTİYORUZ.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Buca için oldukça önemli tarihi ve kişiler bazında geçmişin önemli anılarını içinde barındıran, meslek geçmişinin, hatıraların, nesillerin birbirine devrettiği önemli bir iş  yeri olmanın ötesinde,  1866 yılında kurulan ilk demiryolu olması sebebi ile tarihi bir öneme sahiptir.  Banliyö çalışmalarından dolayı 2006 yılından beri atıl durumdadır. Buca istasyonunun farkı ara istasyon değil de hattın sonundaki istasyon olmasıdır. İstasyon 9 Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi girişindedir.

Tarihe, geçmişin anılarına saygı bağlamında, biz Bucalılar Ailesi olarak, Buca Tren İstasyonumuzun hakettiği şekilde, uygun görülecek bir şekilde, düzenlemesi, eski seferlerinin belki tekrar yeni konjektör gereği yapılamayacağı gerçeğinide bilerek, en azından, atıl, virane ve şu anki kötü görüntüsünün ortadan kaldırılması için, konu ile ilgilenilmesi, restore, müze, sosyal bir mekan vb. bir çalışma ile tekrar Buca'ya kazandırılmasının bizleri son derece mutlu edeceğini bilmeniz ve tarihe olan saygının sizler tarafından da önemli olduğunu biliyor olmanın verdiği inancımız ile konu ile alakalı çalışmalarınızı bekliyoruz,

Bugün Bülent imzanı bekliyor!

Bülent Dirik bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «TARİHİ BUCA TREN İSTASYONUMUZU GERİ İSTİYORUZ.». Bülent ve imza atan diğer 978 kişiye katıl.