Kampanya Kapatıldı

Bu kampanya 214 destekçi ulaştı

18. Yüzyıldan kalan tarihi Baruthane binasında, Bakırköy Belediye Tiyatroları 1989 yılından beri faaliyetlerini sürdürmektedir. Basında çıkan haberler Ataköy'de herkesin tepkisini çekmiştir. Nikah Salonu yapmak için Bakırköy'de yeterli pek çok alana sahip olan Belediyenin, bunun için Yunus Emre Kültür Merkezi'nin bahçesini seçmesi anlaşılmaz bir tutumdur. En kısa zamanda vazgeçmesi için çağrı yapıyoruz.

Evrensel Gazetesi’nden Ayşen Güven’in haberini buradan okuyabilirsiniz;

Bakırköy Belediye Tiyatrosu’nun(BBT) bahçesinde 20-25 yıllık meyve ağaçlarının kesilmesi, bahçenin nikah salonuna dönüştürüleceği iddialarını doğurdu.

Bakırköy Belediye Tiyatrosu Türkiye’de eşine az rastlanır bir semt tiyatrosu olma özelliğini 1989 yılından beri taşıyor. Pek çok ustanın tozunu attırdığı sahneleri, koca avlusu ve görkemli bahçesiyle BBT (Yunus Emre Kültür Merkezi), sınırlarını da aşan bir sanat mekanı olarak ayakta kalmaya devam ediyor.

Fakat bize ulaşan fotoğraflar bu önemli sanat mekanın yolcuğuna gölge düşürüyor. BBT ile yaşıt bahçede yeşil alana beton döküldüğü görülüyor. 20-25 yıllık ağaçların arasındaki meyve ağaçlarının kesildiği, bu bahçenin açık hava nikah alanına dönüştürüleceği fotoğraflarla birlikte bize ulaşan iddialar arasında.

Bugün gönül imzanı bekliyor!

gönül sipahioğlu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Tarihi Baruthane binasının bahçesindeki asırlık ağaçların kesilmesine izin vermeyin.». gönül ve imza atan diğer 213 kişiye katıl.