Kampanya Kapatıldı

Futbol maçı izlemek için para ödeme zorunluluğumuz.

Bu kampanya 7 destekçiye ulaştı

Türkiye'de en sevilen spor dalı denildiğinde şüphesiz akla gelen ilk şey futboldur. Futbol sevgisi Türkiye'de azimsanmayacak derecede büyük olmasına rağmen futbolseverlerin, taraftarlarin evinde oturup maç izleyebilmek için belli bir ücret ödemesi gerçeği ile yıllardır yüzyüzeyiz. "A" kuruluşu veya "B" kuruluşu farketmez "maç izlemek istiyorsan para ödeyeceksin kardeşim" gerçeği . Lig maçlarına para vermeye alışmıştık zaten o şöyle bi dursun ; en azindan Avrupa maçlarımız vardı bizim, olsun mutluyduk biz ekranin sağ altindaki yıldız logosuyla, Emre Tilev ,Ertem Şener gibi yürekli spikerlerimizle. Onu da kaybettik ne yazik ki. D-smart çıktı mertlik bozuldu derken birde Tivibu geldi başımıza.Ücretini ödemeden Avrupa zaferi yasayamazsin sen Fenerbahçe'li sen Galatasaray'li Beşiktaş'li Başakşehir'li Trabzonspor'lu...Birileri geldi el koydu ve sen takımını Avrupa'da izleyeceksen satin alacaksin dedi. Para vereceksin dedi.  Sözde "Süper" olan ligimizin maçları zaten yıllardır zulüm değil mi ? Öğrenci kardeşlerimiz,maddi durumu iyi olmayan kardeşlerimiz hafta sonu maç izlemek istediğinde bir cafe de ,kahvede veya sirf maç yayini için kurulan mekanlarda 10-15 lira belki cebindeki son parasını vermedi mi maç izlemek için. Bir tutkusu var insanin,renklerine sevdali olduğu bir takımı var insanlarin belki ama izlemek istiyorsa görmek istiyorsa , belki kendine mutlu olmak için sebep ariyorsa para vermek zorunda o kişi, o insan, o vatandaş. Hani o sözde "Dünya derbisi" dediğimiz ama gol dahi atilamayan ve her seferinde maç sonu hakemin konuşulduğu derbilerde iki katini ödediğimiz maclara da verildi o paralar. Verdik biz de. Bir para babası çıkacak yayin haklarını satin alacak ve her vatandas maç izlemek için mecbur para ödeyecek ve futbol namina sadece hakemi izleyecek hakemi konuşacak ve yillarca buna kimse ses çıkarmayacak.Yok öyle dava.Son olarak elimizde kalan, en son 16 sene önce Dünya şampiyonasına katilma hakki elde eden milli takimimizin, milli maçlarıni da kaybetmeden burdan bütün taraftar gruplarına çağrimdir bu.Futbolsever herkese çağrimdir. Herkesi elini taşın altina koymaya davet ediyorum. Bugün ben suskunluğumu bozuyorum sizleride , bu yazıyı okuyan tüm futbolseverleri de artık "durun" demeye davet ediyorum. Birlik olup bu kısıtlamaya engel olmaya çağırıyorum. Umarım aynı fikirdeyizdir. Teşekkürler.

Bugün Yunus imzanı bekliyor!

Yunus Kasap bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Taraftar grupları ultras Çarşı gfb onikinumara akigolar : Türkiye'de futbolseverlerin evinde oturup maç izleyememesi». Yunus ve imza atan diğer 6 kişiye katıl.