Sigaralar Kapalı Raflarda Satılsın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
Tarım ve Orman Bakanlığı ve tarafına Furkan GÜNDEMİR bu kampanyayı başlattı

5 Ocak 2020 tarihinden itibaren uygulamaya geçen tek tip düz siyah sigara paketi uygulaması, sigara içenlerin satın alma miktarını azaltmayı ve sigara kullanım oranını düşürmeyi hedefliyor. Paketlerin tek renk olması ve üzerinde rahatsız edici görsellerin bulunması, insanların paketi alırken bir daha düşünmesine sebep oluyor.

Fakat bu uygulamadan sadece sigara içenler etkilenmiyor. Markette kasaya gittiğimizde tam karşımızda duran sigara rafları herkesin dikkatini çekiyor. İnsanlar kasada beklerken vakit geçirmek için sigara paketlerine bakıyor. Bu kişi sigara kullanan birinden çok; hamile bir kadın, genç bir birey ve hatta küçük bir çocuk oluyor.

Sigara kullananlar paket almasın diye konulan rahatsız edici fotoğraflar, sigara kullanmayan ve sırf kasada dururken gözüne çarptığı için bakan insanları etkilemek zorunda değil. Özellikle çocuklar üzerinde bu görsellerin nasıl bir etki yarattığı göz önüne alınmalı.

Marketlerdeki sigara paketleri kapalı raflarda saklanmalı. Kasiyer sigara satacağı zaman kapağı kaldırıp alabilir. Böylece satılmadığı zaman insanlar sigara paketlerini görmek zorunda kalmaz.

İlgili birimlerin gerekli hassasiyeti göstereceğini ve bir çözüm yolu bulacağını düşünüyoruz.

Şimdiden, başta çocuklarınız için verdiğiniz destek için teşekkürler!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.