ORMANLAR ULUSAL BİR SERVETTİR ( Orman Varsa Hayat Var )

0 haben unterschrieben. Nächstes Ziel: 100.
Bei 100 Unterschriften wird die Petition mit höherer Wahrscheinlichkeit in den Empfehlungen gelistet!
Fevzi Ünlü hat diese Petition an Tarım ve Orman Bakanı und gestartet.

Ülkemizde ihmal, dikkatsizlik, çöp ve de kasıtlı çıkarılan orman yangınlarının önüne geçebilmek için yeni yasa ve projelere gerek olduğunu düşünüyorum.
Bu durum ile ilgili çözüm önerisi olarak:
1- Ormanlık alanlarda gelişi güzel yerlerde , kontrolsüz bir şekilde mangal yakmak yasaklanmalı. Ormana yakın mesire yerlerinde piknik yapmak yasaklanmalı.

2- Yanan orman alanları hiçbir şekilde İMAR için açılmamalı. Bu alanlar tekrar ağaçlandırılmalı.

3- Doğamizin korunması için ülkemizdeki geri dönüşüm sistemi daha etkin hale getirilmeli. İnsanlarımız, çöpleri geri dönüşüm atıkları olarak düşünüp (pet şişe, cam , kağıt...) ona göre davranmalari konusunda bilinçlendirilmeli. Ülkemizin birçok il ve ilçesinde atık depolama tesisleri kurulmalı. Çöpleri toplamak için mahallelere, köylere tek bir çöp konteyneri değil geri dönüşüm konteynerları (cam, kağıt, plastik, yemek...) görevlendirilmeli.

4- Orman yangınları ve çöp sorununu önleyebilmek için ağır para cezaları ve hapis cezaları uygulanmalıdır.

Ormanlarımızı ve Doğamızı koruma konusunda daha hassas ve sorumlu olmaya bende varım diyorsanız lütfen sizde imzalayarak bu kampanyaya katılın. Ve bu kampanyayı paylaşarak bir çok kitlelere ulaştırın....

0 haben unterschrieben. Nächstes Ziel: 100.