Kampanya Kapatıldı

Ülkemize yurtdışından sağlıksız hastalık saçan ithal kuş istemiyoruz...

Bu kampanya 456 destekçiye ulaştı

Evet arkadaşlar bir çok olumsuz istemediğimiz konular, eylemler change.org aracılığıyla çözüme kavuşturulmuştur. Lütfen kimse duyarsız kalmasın sadece bir dakikanızı buraya harcayarak imzanızı bırakın. Yurtdışından gerek kaçak yollarla gerek veteriner kontrolü ile resmi olarak günde binlerce kanatlı hayvan yurdumuza girmektedir. Türkiyede kafes kuşları büyük ölçüde itina ile titizlikle yetiştirilmektedir. Kafes kuşlarının soyu kurumamışken, nesli tükenmemişken, hala yurtdışından ithal olarak ülkemize sağlıksız koşullarda, üst üste birbirinden hastalık bulaşarak ülkemize getirilmektedir. En basit olarak tek bir boxta 100 tane kuş olduğunı varsayalım, içlerinden bir tanesininde bakteriyel hastalık taşıdığını düşünelim, onlarca saat yolda harap olan kuşlar illaki pisliklerini bulunmuş olduğu boxlara yapacaklardır. Pisliğinden çıkan azot sayesinde 100 kuşuda hasta edecektir. Hasta olan bu 100 kuş değişik kümeslere girerek binlerce hayvanın hastalığa yakalanmasına neden olacaktır. Bu en basit bir örnek, örnekleme yapacak olsak buna benzer bir çok örneğin olduğunu bir çoğunuz zaten biliyorsunuzdur. Bir imza bırakarak lütfen kampanyaya destek olunuz... şimdiden tüm destekçilere teşekkürlerimi

Bugün Mehmet imzanı bekliyor!

Mehmet Terkeşli bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Tarım ve köy işleri bakanlığı: Ülkemize yurtdışından sağlıksız hastalık saçan ithal kuş istemiyoruz...». Mehmet ve imza atan diğer 455 kişiye katıl.