Erzincan Çiftçilerinin Mağduriyeti Giderilsin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Sezon açılmadan önce pancar ekiciler şeker fabrikasına kota bildirmekte fakat bu sezon şeker fabrikası bütün kotaları hiçbir bildiri yayımlamadan ortalama yüzde 35 kadar düşürdü. Örneğin 500 ton kota veren bir çiftçi bu durumda 325 ton pancar teslim etmek zorunda buda çiftçinin kullandığı gübrenin, tohumun, sulama suyunun vesaire zararına mâl olmakta ki fabrika ekilmek istenen miktarın tahattütünü ekinler başlamadan önce almaktadır. Ekiciler yaptıkları harcamaları bu ekinlere dayanarak yapmakta, bekledikleri miktarı alamadıklarında alışveriş yaptıkları esnaflara mağdur kalmaktadırlar buda esnafın mağduriyetini yaratmaktadır. Erzincan şeker fabrikası bu mağduriyetin giderilmesi için hiçbir çalışma yapmamaktadır. Çiftçiler bu ülkenin can damarıdır çayımızın içine koyduğumuz her şekerde onların emeği uğraşı var. Sizde bu kampanyaya destek vererek bu emeklerin boşa çıkmasına engel olabilirsiniz.

Bugün Eren imzanı bekliyor!

Eren Sarıgöl bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı: Erzincan Çiftçilerinin Mağduriyeti Giderilsin». Eren ve imza atan diğer 105 kişiye katıl.