Dalyan İle Balık Avcılığı Yasaklansın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

İstanbul, Beykoz Yalıköy mahallesi önlerinde Osmanlı'dan bu yana her yıl kurulmakta olan ve asıl amacı özellikle orkinos balığı yakalamak olan Dalyan yumurta dökmek üzere Karadeniz’e göç etmekte olan balık türlerinin yakalanması amacı ile kullanılmakta olup büyük bir balık katliamına sebep olmaktadır.

Son yıllarda giderek artan bir vahşilik ile ağ gözenekleri daraltılarak hamsi büyüklüğünde ve hatta çaça denilen hamsiden daha küçük bir balığı dahi yakalayan ağlar kullanılmakta. Hemen hemen bütün balıklar yumurtada olduğundan bu yapılan iş tam bir balık katliamına dönüşmüş durumda. Zira Karadeniz'e çıkıp yumurta dökecek balıklar bunu yapamadan yakalanıyor.

Devletin yetkili kurumlarının yeterince etkili bir şekilde denetim yapmadığını üzülerek izlemekteyiz. Yumurtada olan balıkların yakalanması büyük bir balık katliamına sebep olduğundan Beykoz’da dalyan yöntemi ile balık avcılığı yasaklanmalı ve verilen izinler derhal iptal edilmelidir.