TALİM VE TERBİYE KURULU HATALI KARARINDAN VAZGEÇMELİDİR!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

Talim ve Terbiye kurulu; 19 ocak 2018'de skandal bir şekilde; 7 ve 8. sınıfta uygulanması için hazırlanan öğretim programını 5 ve 6. sınıflarda uygulamak üzerine karar almıştır. Ayrıca Bilişim teknolojileri 5 ve 6. sınıf için hazırlanan öğretim programını da 7 8. sınıf düzeyine uygulama karar almıştır.

Talim ve terbiye kurulunun düzey uygun olmayan öğretim programlarının uygulanması için aldığı kadar yanlı bir karardır. Amaç norm fazlası olacak bilişim teknolojileri öğretmenlerini kurtarıp norm sorununu teknoloji ve tasarım öğretmenlerine bir kez daha yaşatmaktır.

Stem, inovasyon, endüstriyel tasarım gibi kavramların son 15 yılda çok büyük gelişmeler kaydettiğini, endüstri 4.0 çalışmalarının başladığı ülkemizde YENİ VE VAR OLMAYAN ürünler, sistemler geliştiren tek ders TEKNOLOJİ VE TASARIM dersidir. Bu dersi tüm ortaokul kademelerinde okutulması gerekirken yanlış bir öğretim programı ilke 5 ve 6. sınıflara okutulmak isteniyor. 5. sınıfların hazırlık sınıfı olacağı göz önüne alınırsa teknoloji ve tasarım öğretmenlerinin yarısı norm fazlası olma ile karşı karşıyadır. TTKB'nin bu kararı Bilişim teknolojilerini kurtarmaktır.

Öğretim programında 2-3 tane değişiklik yapmak bu programı 5 ve6. sınıfalra uygun hale getirmez.

BU KARARI GERİ ÇEKİNİZ.

ALDIĞINIZ KARARLARININ SONUÇLARINI VE ETKİLERİNİ DİKKATE ALINIZ.

Bugün rıza imzanı bekliyor!

rıza solmaz bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «TALİM VE TERBİYE KURULU HATALI KARARINDAN VAZGEÇMELİDİR!». rıza ve imza atan diğer 2.385 kişiye katıl.