Kampanya Kapatıldı
Kampanyanın muhatabı: Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı, İBB Hülya Kaya ve 1 diğer muhatap daha

Taksim değişiyor. İstanbul’un yıllardır problemli olan en önemli meydanı üzerine yeni bir proje yürürlüğe kondu. Fakat, İstanbullular projenin detaylarını sadece basına dağıtılan videodan öğrenebiliyor.

Bu durum proje hakkında doğru-yanlış bilgilerin dolaşmasına sebep oluyor. Söz konusu videodan Gezi Parkı’ndaki ağaçların kesildiği, yerine kışla binasının yapıldığı ve araç yolunun yeraltına alındığı anlaşılıyor.

Gezi Parkı’nın yerine ne gelecek? Yayalar için nasıl bir düzenleme yapılacak? Meydanın etrafında ne gibi düzenlemeler yapılacak? Bisiklet yolları olacak mı? Bunlar gibi pek çok soru cevapsız kalıyor.

Biz, Taksim Projesi’nin de dünyadaki emsalleri gibi Sivil Toplumun, Akademisyenlerin, Mimarların ve Şehir Planlamacılarının da şeffaf biçimde Projeye destek verebilecekleri ve toplum yararına projenin bazı kısımları hakkında fikirlerini dile getirebilecekleri bir proje düzeni olması gerektiğine inanıyoruz. Kadir Topbaş’tan bu talebimize kulak vermesini istiyoruz.

Taksim için bir değişim gereklidir. Şehrimizin can damarı olan Taksim Meydanı’na hepimizin  çok daha huzurlu bir şekilde çıkabilmesi için, hepimizin katılımıyla gerçekleşen bir proje işleyişi istiyoruz.

Bir an önce cevabı belli olmayan konuların açıklanması ve projenin inşaatı derinleşmeden toplum yararına gerekli gözden geçirmenin yapılabilmesi için acilen desteğine ihtiyacımız var.

Taksim hepimizin; trafikte bekleyenin, sabah okula, işe yetişmeye çalışanın, balkonda oturup mahalleliyle konuşanın, ramazanda iftar çadırında orucunu açanın, sokakta simit satanın, parkta top oynayanın, boğazda balık tutanın... Kısacası hepimizin.

Biz İstanbullular, Taksim’i hep beraber yenileyebiliriz. Hepimiz bu sürece dair olup sözümüzü söyleyebiliriz.

Bu kampanyaya imza atarak Taksim Projesi sürecine katılmak için, Taksim’de hepimizin katkısı olduğu bir çalışmanın yapılması için destek verin. Kampanyayı herkesle paylaşın ve Taksim Meydanı üzerindeki söz hakkınızı alın.

Bju kampanya şunlara teslim edildi:
  • Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı, İBB
    Hülya Kaya
  • Başkan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi
    Kadir Topbaş

Herkes İçin Mimarlık bu kampanyayı bir imzayla başlattı, şimdi 53.378 destekçisi var. Görmek istediğin değişimi yaratmak için bugün sen de bir kampanya başlat.

Bugün Herkes İçin Mimarlık imzanı bekliyor!

Herkes İçin Mimarlık bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Taksim için daha iyi bir proje istiyoruz! #GeziParkiiçinTaksime #AyağaKalk #DirenGeziParki». Herkes İçin Mimarlık ve imza atan diğer 53.377 kişiye katıl.