Kampanya Kapatıldı

Tablet değil KİTAP istiyoruz!

Bu kampanya 112 destekçiye ulaştı

Öğrencinin durumunu ve mali yeterliliklerini göz önünde bulundurmadan, yüksek öğrenim kurumlarına ilişkin düzenin öğrenci adayı ve aileleri soktuğu finansal çıkmazları dikkate almaksızın, açıklanan ve hayata geçirilen tablette eğitim projesi, Atılım Üniversitesinin çoğu öğrencisinin çaresizliğinden çıkar sağlar niteliktedir. Zaten okulun konumu nedeniyle yaşanan birçok ulaşım ve barınma problemleri yeterince maddi olarak çoğu aileyi zorlamaktadır. Bu sene tercihlerine yazan çoğu öğrenci de son zamanlarda okulun gösterdiği başarıdan dolayı ulaşımı ve barınmayı düşünmeksizin tercih etmiştir. Tabii bu konu hakkında sadece maddi yönden değerlendirme ile sınırlandırma yapılamaz.Aşağıda size tabletle eğitimin faydalarını ve zararlarını listeleyeceğiz.

TABLETLE EĞİTİMİN FAYDALARI:

• Ağırlık yapmıyor, taşıma kolaylığı sağlıyor.
  • Bazı görsel ve işitsel ek özelliklere kolay ulaşım sunulmakta.
  • İngilizce kelime anlamlarına ve telaffuzlarına kolay ulaşım sunulmakta.
  • İlgili kitabı evde unuttum derdi yok.
  • Öğretmenler her öğrenciye ayrı ayrı daha fazla ilgi gösterebilecek.

TABLETLE EĞİTİMİN ZARARLARI:

• Radyasyon yayıyor. (Günümüzde zaten yeterince radyasyona maruz kalıyoruz.)
  • Sağlık yönünden gözlerin bozulmasını hızlandırıyor.
  • Maddi durumu olmayan ve bunu belirtmekte zorluk çeken öğrencileri maddi olarak sıkıştırarak üzerilerinde baskı oluşturuyor.
  • Sınav haftalarında bozulup, kırılabilir, kaybolabilir, şarj cihazlarında bir arıza yaşanabilir ya da şarj cihazı kaybolabilir. (Belirttikleri tabletin garanti olanaklarına baktığımızda neredeyse her türlü arızasında yaptırılması için garanti kapsamına girmediği için para ödenmesi gerekiyor ve bazı arızaların tamiri 1 aya yakın sürebilir.)
  • Yukarı bahsettiğimiz tabletle eğitimin faydalarından olan ''İlgili kitabı evde unuttum derdi yok.''  maddesi öğrencileri sorumluluk sahibi bireyler yerine kolaya kaçan bireyler yetiştirmeye yöneliktir. Ve yine tabletle eğitimin faydalarından olan ''İngilizce kelime anlamlarına ve telaffuzlarına kolay ulaşılabilmekte ve öğretmenler her öğrenciye ayrı ayrı ilgi gösterebilecek.'' maddeleri sağladığı bir fayda değildir. Çünkü vakıf üniversitesine bu yüzden para ödüyoruz. Çoğu devlet üniversitelerine nazaran daha az kişilik sınıflarda ders almak için yani kaliteli bir öğretmen kadrosunun daha çok ilgilenebilmesi için tercih ediyoruz. Maddi yetersizliği olan tam burslu öğrenciler de nasıl olsa para ödemeyeceğim ve zaten başarılı oldukları, günümüzde de burslarını düşürmeyeceklerini bildikleri için vakıf üniversitesini tercih ediyorlar. Fakat sorulduğunda ise tablet almayan öğrenciler derslere alınmayacak, devamsızlıktan bırakılarak okuldan atılacaktır deniliyor.

Bu proje görme ve duyma sıkıntısı çeken öğrenci arkadaşlarımız için mantıklı ve yerinde bir projedir. Fakat herkes için zorunlu tutulamaz. Atılım Üniversitesinin kayıt günlerinde vermiş olduğu dosyada belirtmiş olduğu gibi ''Her öğrenci farklı öğrenme stillerine sahiptir.'' Bu yüzden bu konuda zorunlu bir dayatma yapılamaz. Şöyle de bir gerçek vardır ki öğretme kısmının çoğunu öğretmenin yapması lazım. Ancak böyle verim sağlanır. Bu projenin önüne geçilmesi ve vakıf üniversitelerinde okuyan öğrencilerin ve ailelerinin hayatlarını bankaların inisiyatifine mahkum etmemesi için yeniden düzenlenmesini istediğimiz projenin Atılım Üniversitesi yönetimine, öğretim üyelerine, eğitim görmekte olan öğrencilerine, aday öğrencilerine ve bize destek çıkabilecek herkese duyurmak istiyoruz. Lütfen ortak bir yola gidilsin ve gidilmesi için sizde destekte bulunun. Şimdiden teşekkür ederiz.

Bugün Mehmet Caner imzanı bekliyor!

Mehmet Caner Mutlu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Tablet değil KİTAP istiyoruz!». Mehmet Caner ve imza atan diğer 111 kişiye katıl.