T.D. Kandilli İlkokulu Kapanmasın İmza Kampanyası

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Merhaba,

Üsküdar T. D. Kandilli İlkokulu 1892 yılı itibariyle tarihi bir değerimiz Kandillilerin gelenekselleşmiş ilkokulu. Dededen babaya, annelerimizden torunlarına kadar herkes ilkokulu Kandilli ilkokulunda okur. Yıllar sonra mezunları iftar yemekleri ve çeşitli vesilelerle bir araya gelir. Maneviyatımız, değerimiz, ortak noktamız Kandilli İlkokulu.

22 Mayısta okulumuz bir denetim geçirdi ve Üsküdar ilçe Milli Eğitim Müdürü katılımıyla okulun fiziki koşulları ve öğrenci sayısından adres bilgisine kadar inceleme yapılmıştır. Bu inceleme neticesinde 63 kişi okulun mevcut sayısı bunun 15 e yakın kısmı Kandillide ikamet eden, diğer öğrenciler ise yakın civardan gelip okulu tercih edenlerdir. Bu sene başında öğretime 80 küsür öğrenci ile başlamış çeşitli nedenlerle öğrenciler ayrılmıştır.

1 Haziran 11:15 te Üsküdar Milli Eğitim Müdürüyle makamında yaptığımız görüşmede okulumuzun kapanmasını istemediğimizi bağlılığımızı ilettik.

Üsküdar Milli Eğitim Müdürü bu görüşmede okulumuzu Özel Rehabilitasyon Merkezine dönüştürmek istediğini söyleyerek gerekçe olarak okulumuzun devletimize aylık maliyetinin 60 bin lira olduğunu bunun devletimizi zarara uğrattığını iddia etti. Özel Rehabilitasyon Merkezine dönüştüğünde devletimize aylık maaliyeti ne olur diye sorduğumuzda aylık maaliyet 60 bini geçer dedi.

Özel Rehabilitasyon Merkezi yapabilmek için öncelikle merdiven inerek sınıfa girme mecburiyeti olan okulumuzda teneffüs için yine merdiven inerek bahçeye çıkılabilecek bir fiziki koşula sahip. Engelli öğrencilerin bu haliyle kullanması mümkün değil. Okula öğrenci taşıyan servisler rampada durup öğrenci indirip bindiriyor kaldırım da yeterli genişliğe sahip değil. Öncelikle fiziki koşullar yerine getirilmek üzere devlet ödeneğiyle asansör ya da rampa yaptırılacak ve kaldırım düzenlemesi, öğrenci indirip bindirme durağı yaptıracak. Bunlar göz önüne alındığında ciddi bir bütçe gerektiriyor.

Her sınıfta 4 öğrenci bir öğretmen olacak öğrencilerin durumu ağır ise bu sayı sınıf başına 2 olacak. Ek maliyet çıkararak rehabilite Merkezi yapılmak istenen okulumuz maksimum 16 engelli öğrenciye hizmet verebilecek ve aylık okulun maaliyeti 60 bini geçecekse bu nasıl bir tasarruf olabilir?

Özel Rehabilitasyon Merkezi yapılmak istenen bölgede içkili mekan olmaması gerektiği yönetmelikte yer alıyor. Okula 10 metre bile uzaklığı olmayan içkili mekanlar bulunmaktadır. Bu mekanlar Kandilli İlkokulu açık iken sonradan açılan restoranlardır.

Çocuklar hepimizin geleceği engelli yavrularımız da bizim çocuklarımız. Üsküdar belediye olarak zengin bir muhit ve geniş olanaklara sahip. Okul yapılabilecek belediye arazilerine sahip ve Fetö operasyonları sonrası el koyulan birçok okul çevrede mevcuttur. Şehit Halil Kantarcı Anaokulu fiziki şartları ve merkeze yakınlığı sebebiyle önereceğimiz okullardan biridir. Belediyemiz, Engelli çocuklar için kimseyi incitmeden bir çözüm bulabilecek güçtedir.

Butik okulumuz en az 63 ailenin çocuğuna umut ve gelecek hazırlarken 10 ailenin memnun edilmesi ve mevcut öğrencilerin imkanlarının elinden alınmasına yönelik bu girişimin durdurulmasını talep ediyoruz. Yakın çevresinde bulunan Çengelköy havuzbaşı, Türkan Sedefoğlu, Armatörler ilkokulları sınıf mevcudu olarak 40-50-60 kişilik kapasiteye ulaşmıştır ki bu girişim bölge halkını zora sokmaktadır.

Okulumuz kapatılması için mevzuatta yer alan koşulların hiçbiri oluşmamıştır. Okulumuzun fiziki koşulları 100 çocuğu bir arada zor kaldırır sene başında 85 kayıtlı öğrencimiz vardı. Bizi mağdur etme projesi olan bu girişimin durdurulmasını önemle arz ederiz.

Kandilli Okul Aile Birliği Üyeleri

Ayşe Acar
Fatma Yazıcı
Nesrin Okul
Banu Ayan

Change.org
imza kampanyası okulumuz kapanmasın.

Bugün Ayşe imzanı bekliyor!

Ayşe Acar bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «T.D. Kandilli İlkokulu Kapanmasın İmza Kampanyası». Ayşe ve imza atan diğer 392 kişiye katıl.