Vergi Muafiyeti Kaldırılmıştı, Tekrar Muaf Olsun Diyoruz...

0 have signed. Let’s get to 100!
At 100 signatures, this petition is more likely to be featured in recommendations!
Baraşka Baraşka started this petition to T.C. Ticaret Bakanlığı and

Merha arkadaşlar,

Yurt dışından alışveriş deyince ilk akla gelenler büyük global pazaryerleri oluyor. Bu pazaryerlerinden bu amaç için en çok kullanılanı ise; Aliexpress… Çeşitliliği, Dünya’nın her yerinden kullanıcısı olması ve oldukça uygun fiyatları, bu pazaryerini e-ticaret için daha da önemli hale getiriyor. Bu ve buna benzer online pazaryerlerinden ürünleri Türkiye’ye getirtmek içim gümrük kontrolünün yapılması ve eğer alışveriş limitini geçtiyse gümrük vergisinin ödenmesi gerekiyor.

Yurt dışı alışveriş limiti önceki yıllarda daha yüksek olsa da son yıllarda daha düşük tutarlara indiği görülüyor. 2019 yılı için bu tutar, 22 Euro, eğer dolar cinsinden alışveriş yapılıyorsa 27 Dolar olarak karşımıza çıkıyor. Bu limit geçildiği takdirde gümrük vergi uygulaması devreye giriyor.

2019 yılı başında gümrük muafiyetinin kaldıracağı yönünde söylemler haberlerde yer alıyor. Bu da ilerleyen dönemlerde alışveriş limiti ile ilgili değişimler söz konusu olabileceğinin mesajını bize veriyor.

2019 Gümrük Vergisi Ne Kadar Oldu!?
Yurt dışından alışveriş yapmak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken diğer bir konu; tabi ki gümrük vergisi… 2019 gümrük vergisi tutarı çeşitli kriterlere göre değişiklik gösteriyor. 22 Euro olan yurt dışı alışveriş limitini geçtiğiniz takdirde ödemeniz gereken bu verginin tutarı, ürünün boyutu, ağırlığı gibi detaylara ve ürünün geliş yerine göre değişiyor. Detaylı bir şekilde bakma gerekirse 2019 gümrük vergisi oranları şu şekilde karşımıza çıkıyor.

Ürünler, AB üyesi bir ülkeden geliyorsa %18
Ürünler, AB üyesi olmayan bir ülkeden geliyorsa %20 oranında
Alt ölçütler olan ağırlık ve boy gibi unsurlar da devreye girerek ödeyeceğiniz tutar hesaplanıyor.
Gümrük vergisini ödemek için kargo şirketine vekalet verebilir, mali müşavir aracılığıyla ya da şahsen ödeme yapabilirsiniz.

Türkiye'de her şey bulunmuyor, bazı şeyler zor bir şekilde bulunur bulunursa da çok yüksek fiyatlarla oluyor!! Normal bir emekli, öğrenci ya da çalışan böyle bir fiyatı asla ödemez.

Hepimiz birlikte gümrüğün 22 euro siniri geri götürürüz, ya da en azından gümrük vergisinin tutarı azaldığını talep ederiz.

Saygılarımla,

0 have signed. Let’s get to 100!