İleri Evre Meme Kanserinde Yaşamı Uzatan ilaç Ibrance'yi SGK ödemeli

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 7.500.

Hayat kurtaran ilaç Ibrance (Palbociclib) ilerlemiş meme kanseri tedavilerinde kullanılıyor. Başka organlara da yayılmış ve hastanın hayatını tehdit eder hale gelmiş vakalarda büyük yarar sağlıyor.

Diğer Kemoterapi ilaçlarına göre daha az yan etkisi ve 9 ay kalıcılığı var. Tümörlerin küçülmesini sağlayarak, hastaların ömrünü uzatıyor. FDA tarafından onaylanmış bir ilaç. Bütün dünyada 2 senedir kullanılıyor. Ülkemizde bakanlığın yurtdışı ilaçlar listesinde bulunduğu hâlde SGK tarafından karşılanmıyor ve yurt dışından reçete bazında TEB (Türk Eczacılar Birliği) vasıtasıyla ediniliyor.

Tek bir kür için 24,000 TL’lik ilaç masrafını karşılayamayacak hastalar, hızlı yayılmasıyla nam salan kanser hastalığı karşısında savunmasız kalıyor. Bu durum sosyal anlamda hasta ve hasta yakınlarında psikolojik baskı yaratıyor, depresif bir ruh haline sebep oluyor.

Ibrance ilacının üreticisi devasa ilaç firması Pfizer. Bu dünya devi , bizim gibi insanların alım gücünün kısıtlı olduğu ülkelerde karlarının bir kısmından vazgeçebilir. Devletle düşük fiyattan anlaşma yoluna gidebilir.

Ülkemizde kanser teşhisi konan her 4 kadından biri meme kanseri. Meme kanserinin başka organlara yayılımı hastalığı 2. ve 3.evreye taşıyor. Bu evrelerde mücadele veren çoğu kanser hastası, devlet tarafından karşılanmayan İbrance gibi ilaçlarla hayatlarını sağlıklı bir şekilde devam ettirme imkanına sahipler.

Şimdi maddi durum ayırt etmeksizin, devleti kanserle mücadele herkesin yanında olmaya davet ediyoruz.

Siz de kampanyayı imzalayıp sosyal medyada paylaşarak, meme kanseri mücadelesi veren hasta ve yakınlarına destek verebilirsiniz.

Bugün BİRSEN imzanı bekliyor!

BİRSEN YILMAZ bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «T.C SAĞLIK BAKANLIĞI: İleri Evre Meme Kanserinde Yaşamı Uzatan ilaç Ibrance'yi SGK ödemeli». BİRSEN ve imza atan diğer 5.464 kişiye katıl.