E-SİGARA YASAL OLSUN

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

Sigara tiryakiliği günden güne hepimiz için ciddi bir sorun haline geliyor. Gerek tiryakilerin gerekse dumana maruz kalanların yaşadıkları uzun vadeli ve geri dönüşü olmayan sağlık sorunları hepimizi endişelendiriyor. Bunun engellenmesi için yurt genelinde "dumansız hava sahası" gibi uygulamalar her ne kadar bu sorunu azaltmaya yönelik olsa da ortadan kaldırmaya ya da ciddi anlamda azaltmaya yönelik büyük bir adım değil.

Şu anda dünyada gelişmekte olan bir teknoloji olan elektronik sigaralar çoğu ülkede ciddi ilerleme kaydetmiş durumda. İngiltere Kamu Sağlığı Kurumu'nun 2015'te yaptığı araştırmaya göre (Kamu Sağlığı Kurumu araştırması) elektronik sigaralar, normal sigaraya göre yüzde 95 daha az zararlı. Ve İngiltere başta olmak üzere Avrupa ve Amerika'da büyük bir kitle elektronik sigaraya geçiş yaptı.

Elektronik sigaralardan çıkan duman değil bitkisel gliserin ve saf su içeren bir buhardır. Bu yüzden çevredekilere etkisi de oldukça düşüktür. (normal sigaralara göre neredeyse hiç yoktur.)

Biz Türkiye vatandaşları için ise elektronik sigaraya ulaşmak oldukça zor.

Elektronik sigara kullanımı hem tiryakilerin hem de dumana maruz kalanların oranını ciddi oranda azaltacaktır.

ekler

Avrupa parlementosu sigara kararı

İngiltere'de elektronik sigarası 2017kullanımı

Bugün ahmet imzanı bekliyor!

ahmet kök bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «T.C SAĞLIK BAKANLIĞI: E-SİGARA YASAL OLSUN». ahmet ve imza atan diğer 1.096 kişiye katıl.