Covid-19 Sürecinde Halı Yıkama ve Temizlik Hizmetleri Aksamadan Devam Edebilsin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.
500 imzaya ulaşıldığında, bu kampanyanın öne çıkarılan kampanyalarda yer alma ihtimali artar.

T.C. Sağlık Bakanlığı ve tarafına TEMİZLİK SANAYİCİ VE İŞ ADAMLARI DERNEĞİ bu kampanyayı başlattı

Bilindiği üzere, yaşamakta olduğumuz Covid-19 salgınına karşın alınan tedbirler kapsamında hafta sonları ve resmi tatillerde sokağa çıkma kısıtlaması kararı alınmıştır. Başta gıda, hijyen, temizlik ürünlerine yönelik ürün imalatı yapan işletmeler izin almak koşulu ile çalışabiliyorken, halı yıkama ve  temizlik hizmeti üreten işletmeler bu izinlerin kapsamının dışında kalmıştır. Temizlik hizmetlerinin devamlılığı, hastalık ile mücadele ettiğimiz bu günlerde oldukça elzemdir. Vatandaşlarımızın ve çocuklarımızın vaktinin çoğunluğunu evde geçirdiği son üç aylık süreç sonunda evlerimizdeki halılar, koltuklar, yataklar ziyadesi ile kirlenmiş, özellikle kış mevsiminin bitmesi ile toplum geleneğimiz olan bahar temizliği zamanı gelmiştir. Emek yoğun bir sektör olan halı yıkama hizmeti, halıların toplanması, yıkanması, kurutulması ve teslim edilmesi şeklinde bir süreç ihtiva ettiğinden, süreklilik gerektiren bir hizmettir. İki ya da üç günlük aralar talepte yığılmalara, firmaların kapasite kaybına uğramasına ve hane halkının talep ettiği temizlik hizmetine ulaşamaz hale gelmesine sebep olmaktadır. Dahası, bayramın da yaklaşması ile talepte ciddi artış olacak ve hizmet kapasitesinde oluşan dar boğaz artarak devam edecektir. Halılar, ev içerisinde sadece zemin döşemesi görevi görmezler, evin havasını temizleyen bir filtre görevi görür. Belirli süreçlerde yıkanmayan halı, ev tozu akarı alerjilerinin, astım, bronşit, koah gibi üst solunum yolları rahatsızlıklarının tetikleyicisi haline gelir. Özellikle çocuklarımızın gün içinde yaşam alanı haline gelen halılar, hem covid-19 virüsüne karşı daha riskli grup olan üst solunum yolu rahatsızlığı olan vatandaşlarımız için bir tehlike oluşturmakta, hem de yeni hastalıklara davetiye çıkarmaktadır. Bu kapsamda, halı yıkama sektörü mensupları sokağa çıkma kısıtlaması uygulamaları kapsamında izin hakkı ve muafiyet talep etmektedir.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.