0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Gün geçtikçe artan tecavüz, cinayet, işkence olayları, toplumsal ahlaki çöküşümüzü hızlandırmakta, belki bizi geri dönülemeyecek noktalara doğru sürüklemektedir. Cezai yaptırımlar ise belli ki yetersiz kalmakta, her gün yeni bir masumun canına, hayatına mal olmaktadır.

Peki hepimizin bu haberleri öfkeyle okudukça ilk aklımıza gelen ilk çözüm olan idam, içimizi soğutacak olsa bile yeterli midir? Bir zanlının ölümü, aldığı hayatı yerine koyabilecek mi? Elbette ki hayır.

Bu zanlılar, vahşice çaldıkları hayatları yerine koyamayacak olsalar bile, başka hayatları kurtarabilirler! Tecavüz, cinayet ya da benzeri suçlardan hüküm giyen her zanlı, hapse atılmadan önce zorunlu “kemik iliği bağışı” yaparak, müebbet hapse çarptırılmalıdır. Ancak bu vahşileri bir ömür beslemek, vicdanları rahatlatmakta yine yetersiz kalacaktır. Öldüklerinde tüm organları önce ülkemizde, sonra da dünyanın her yerinde organ bağışı sıralarında bir umut bekleyen milyonlara çare olmalıdır. Öldüklerinde ise cenazeleri ailelerine verilmeyerek, yine önce ülkemizde, sonra da tüm dünyada “kadavra” bekleyen binlerce üniversiteye bağışlanmak suretiyle, tıp bilimine ve insanlığa hizmet vermek için bağışlanmalıdır.

Ayrıca, her seçimde tekrar eden vergi affı sistemi, dürüstçe vergisini ödeyen yurttaşlara yapılan bir haksızlık olduğu gibi, silinen vergi borçları bir daha hiç geri gelmeyerek, ülke hazinemize zarar vermektedir. Madem bu vergiler bu vergi borçları silinecek, o zaman “kemik iliği bağışı” vergi affında da esas alınsın. Vergi borçlarını ödeyemeyen yurttaşlar, kemik iliklerini bağışlayarak borçlarını sildirsin, böylece bir çocuğun hayatını kurtarsın.

Bugün Hakan imzanı bekliyor!

Hakan İNEVİ bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «T. C. Sağlık Bakanlığı: Tecavüzcüler, katiller, adi suçlular, yeryüzünden çaldıkları hayatları geri ödesinler!». Hakan ve imza atan diğer 48 kişiye katıl.