Türkiye’de olmayan kuduz aşısı temin edilsin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Türkiye’de ücretsiz olarak yapılan kuduz aşısı son iki hafta gibi bir süredir ülke genelinde bulunamamakta. Kuduz olduğundan şüphelenilen hayvanlar tarafından ısırılan ya da hastalığın bulaşabileceği şekilde temasta bulunan insanlara Kuduz Tedavi Merkezleri ve hastanelerde aşı yapılamamaktadır. Umreye gidecek olan vatandaşlara da aşı yapılamamaktadır. . Nedeni aşının ülke genelinde olmaması olarak gösterilmekte, aşının neden üretilmediği ya da getirilmediği bilinmemektedir. Birçok kuduz riski taşıyan insan aşı bulunmadığı için tedavi olamamaktadır. Bu durum birçok insanın ölümüne sebep olacaktır. 2018 Türkiye’sinde sonucu ölümcül olan ama tedavisi bu kadar basit ve normal şartlarda ücretsiz olan bu hastalığın tedavi edilememesi acı bir tablodur. Lütfen en kısa zamanda bu ciddi sorunun çözümünün gerçekleştirilmesini ve ölümle yüzyüze kalan insanlara bir açıklama yapılmasını bekliyoruz.

Bugün Gizem imzanı bekliyor!

Gizem Tarhan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «T.C Sağlık Bakanlığı: Türkiye’de olmayan kuduz aşısı getirilsin». Gizem ve imza atan diğer 150 kişiye katıl.