Kimliksiz/Kayıtsız Mültecilere Ücretsiz Covid Aşısı Hakkı Verilsin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 25.
25 imzaya ulaşıldığında, bu kampanyanın öne çıkarılan kampanyalarda yer alma ihtimali artar.
T.C. Sağlık Bakanlığı tarafına cansu turan bu kampanyayı başlattı

Covid-19 pandemisi, ciddi bir halk sağlığı acili olarak ortaya çıkmış ve yanıt verilmesi gereken bir sürecin başlatılmasına neden olmuştur. 11 Mart 2020 tarihi itibarıyla da Dünya Sağlık Örgütü bu olayı Uluslararası Sağlık Tüzüğü’ne istinaden halk sağlığı acili olarak ilan etmiştir. Geçtiğimiz iki yılda tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 virüsünün yayılmasını ve etkilerinin azalmasını sağlamak için aşı uygulamaları ücretsiz yapılmaktadır.

Türkiye'de T.C. kimlik numarası sahibi olan tüm vatandaşlar ücretsiz aşı olabilmektedir. Mülteci gruplarda ise; Geçici Koruma altında olan Suriyeli mülteciler ile Suriye dışındaki ülkelerden gelerek Uluslararası Koruma altına alınarak kimlik sahibi olanlar ücretsiz aşı olabilmektedir. Ancak sayısı tam bilinmemekle birlikte Türkiye'nin hemen her ilinde kayıtsız/kimliksiz yaşayan mülteciler vardır ve ücretli ya da ücretsiz hiç bir şekilde Covid-19 aşısı yaptırma hakları bulunmamaktadır. Bu kişiler virüse karşı savunmasız bırakılmaktadır. Dahası, hava yoluyla bulaşabilen bu virüs karşısında halk sağlığı tehdit altındadır.

T.C. Sağlık Bakanlığı öncelikle her insanın sağlık hakkına erişimini sağlamak ve bir halk sağlığı tedbiri almak amacıyla Covid aşısı için kimlik şartını kaldırmalı ve sınırlarında yaşayan herkese ücretsiz aşı hakkı vermelidir.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 25.