Kanser hastaları ilaç bulamıyor !

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Kanser hastalarının kullanması gereken ilaçların temininde yaşanan sıkıntıyla ilgili bu kampanyayı başlatıyorum.Türk Eczacılar Birliği’nin açıklamasına göre Türkiye’de toplamda 267 kalem onkoloji ilacının temininde sorunlar yaşanıyor. Kullanılması zorunlu olan ilaçları hastanelerde bulamayan kanser hastası vatandaşlarımız, söz konusu ilaçları eczanelerden ücretli olarak temin etmekte de güçlük çekiyorlar.

Türkiye’de ruhsatı olduğu halde piyasada bulunmadığı için yurt dışından temin edilmek zorunda kalınan ve tedarikinde sorun yaşanan ilaçların başında şunlar geliyor:

»Deticene 100 mg/200 mg flakon
»Verapamil 5 mg ampul
»Flutamid 250 mg 84 tablet
»Daunomycin 20 mg flakon
»Naloxan 0,4 mg ampul
»Uro-Vaxom 6 mg Kapsül
»Purinethol 50 mg tablet
»Lanvis 40 mg tablet
»Ara-Cell (cytarabin) 100 mg/40 mg ampul
»Nalorex 50 Mg tablet

Tükenen ilaçlar için temin ve tedarik süreçlerinde yaşanan gecikmeler, kanser hastası vatandaşlarımızın tedavilerinde aksamaya neden oluyor. Hastane stokunda bulunmayan, azalan ya da stok fazlası alınan ürünler nedeniyle kanser hastası vatandaşlarımızın tedavileri doktorların tercihine göre değil, hastanenin elinde bulunan ilaçlara göre yapılıyor. Ekonomik sıkıntı içindeki hastaneler, bu ilaçları çoğu zaman temin etmekte zorlanıyorlar.İlaçların bulunabilir ve ulaşılabilir olmasında ciddi sorunlar yaşanmaktadır. Ekstra ekonomik yük getiren günübirlik tedavi yönteminden vazgeçerek, tüm ilaçların eczaneler tarafından hastalara kesintisiz olarak ulaştırılması sağlanmalıdır.Bu konuda siz değerli vatandaşlarımızdan kampanyaya destek vermenizi ricâ ediyorum.Yeterli sayıya ulaştığımız taktirde T.C. Sağlık Bakanlığının bu konuda gereken adımı atacağını umuyorum.

Bugün Burak imzanı bekliyor!

Burak ACARSOY bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «T.C. Sağlık Bakanlığı: Kanser hastaları ilaç bulamıyor !». Burak ve imza atan diğer 60 kişiye katıl.