Kök Hücre Tedavisi İçin Necat'ın Önündeki Engelleri Kaldıralım !

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Merhaba. Yakın zamanda haberlerde ve sosyal medyada dikkatimi çeken vahim bir konuda yardımınızı istiyorum. 14 yaşında gencecik bir kardeşimiz .Necat Doğan Karabulut. Kendisi geçirdiği kalp krizi sonucu yatağa bağımlı hâlde yaşam mücadelesi veriyor. Sağlığına kavuşup eğitim hayatına devam edebilmesi , sevdikleriyle birlikte güzel anılar yaşayabilmesi için kök hücre nakline ihtiyacı var. Baba ile yaptığım telefon görüşmesinde ,İstanbul Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesinde daha önce kök hücre nakli için tedavi gören üç hastadan birinin sağlığına kavuşabildiğini öğrendim. .Baba,oğlunun da bu hastanede tedavi görebileceği ve tekrar eski sağlığına kavuşabileceği konusunda umutlu fakat umutları her geçen gün yaşadıkları zorluklardan dolayı tükeniyor.Kök hücre tedavisi için görüşülen doktor ile belirli bir süre sonra irtibata geçilememiş.Doktorun baba ile yaptığı ilk görüşmesinde tedavi sürecinin üç ay olduğu söylenmiş.Baba İstanbul dışında ikamet ettiğinden,doktor ile iletişimine telefondan devam edebilmiş. Doktor ile ikinci görüşmesinde bu sefer tedavi sürecinin dört ay olabileceğini belirtmiş.En son babanın doktorla yaptığı telefon görüşmesinde , doktor tedavi sürecinin altı ayı geçebileceğini söylüyor.Bu konuşmadan sonra baba,İstanbul Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma hastanesinde kök hücre nakli tedavisi gören hastaların tedavi süreci hakkında bilgi edinemiyor.Doktor imkânların yetersizliğinden dolayı mı böyle bir tutum sergiledi yoksa tedavi için sıra bekleyen diğer hasta vatandaşlarımızdan dolayı böyle bir çaresizliğemi düştü bilemiyorum.Doktorun bu tutumunun nedenini öğrenmek ve tedavi gören hastaların durumlarıyla ilgili bilgi almak maksadıyla hastaneye gittim. Doktorla konuştum.Açıkcası doktorun hastanede ki hastalara ve diğer sağlık çalışanlarına davranışlarını ,üslubunu çok kaba buldum.Bir insanın sağlığı söz konusu olduğundan ve bu nedenden dolayı doktora ihtiyacım olduğu için kendisine ters davranmadım. Doktorun orada ki hastalara , hasta yakınlarına ve diğer sağlık personellerine davranışını , konuşmasını görünce, kontrolü kaybetmemek adına olağanüstü bir çaba harcadım. Benim yerimde başkası olsa bu kadar sabırlı olabilir miydi bilemiyorum.Doktorun hastalara , hasta yakınlarına ve sağlık personellerine kaba davranış ve üslubunu gördükten sonra böyle bir insanın doktor olarak görev yapabilmesine kızdım , orada ki insanların böyle kaba bir üsluba ve karaktere sahip biriyle tedavi amaçlı dahi olsa muhatap olmak zorunda kalmasına üzüldüm.Büyük bir sabırla doktor ile yaptığım görüşmenin sonunda tedavi gören hastalardan birinin sağlık durumun iyiye gittiğini , Necat'ın bu hastanede tedavi görebileceğini ancak bunun için T.C. Sağlık Bakanlığının izin vermesi gerektiğini söyledi çünkü T.C. Sağlık Bakanlığının hastaneye verdiği kök hücre kotası dolu ve sonuçları görülene kadar da Necat kardeşimiz bekleyecek.  Hastanede tedavi gören bu üç hastanın haricinde,kök hücre nakli tedavisi için başvuran en az 30 hasta daha varmış.Sağlık çok hassas bir konu.Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bir vatandaşı olarak bu konuda duyduğum derin üzüntüyü sizinle paylaşmak istiyorum. Babanın telefonda ki konuşmasında kelimelerin boğazında düğümlenişi , konuşurken sesinin gitgide kısılması,yaşadığı çaresizliği fazlasıyla hissettirdi. Ülkemizde Ağustos 2017 tarihinden beri bu tedavi için başvuran dört binin üzerinde hasta var.Özel hastanelerde ki tedavi masrafları,birçok vatandaşımızın karşılayamacağı miktarda ve vatandaş çaresiz.Sizden ricâm bu kampanyaya  destek olmanız.Yeterli sayıya ulaşıldığı taktirde T.C. Sağlık Bakanlığının gerekli adımı atacağını düşünüyorum.Necat kardeşimiz için başlatılan bu kampanya,kök hücre tedavisi için başvuran ancak bu tedaviden karşılaştıkları engellerden dolayı faydalanamayan vatandaşlarımız içinde bir umut ışığı olabilir.

Bugün Burak imzanı bekliyor!

Burak ACARSOY bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «T.C. Sağlık Bakanlığı : Kök Hücre Tedavisi İçin Necat'ın Önündeki Engelleri Kaldıralım !». Burak ve imza atan diğer 74 kişiye katıl.