Ölüm uçan balonda , helyum gazıyla şişirilen balonları yasaklayın !

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Çocukların, uçan balonların içerisindeki helyum gazını sesi incelttiği için oyun amaçlı soluduğuna ancak bu durumun ölüme neden olabildiğine dikkat çekmek istiyoruz. Bu durum son yaşanan olayda 9 yaşındaki Muhammet Eymen Bayram ın hayatına mal oldu. İlkokul 3.sınıf öğrencisi olan Muhammet Eymen Bayram,Geçen hafta sonu , annesine özel bir televizyonda yayımlanan bir şov programındaki gibi sesinin değişeceğini söyledi ve helyum gazıyla şişirilmiş balonu ağzına aldı. Ardından da morarıp yere yığıldı. Gazı solumasından sonra sırada bayılan Bayram, yoğun bakıma alındı ama hayatını kaybetti. Gazi Hastanesi’ndeki yetkililerden alınan bilgilere göre, Muhammet Eymen Bayram’ın ölüm nedeni, ‘Helyum zehirlenmesine bağlı septik şok’ olarak olduğu belirtildi. Niyeti sadece balonla oynamaktı birde televizyonda gördüğü gibi komiklik yapmaktı ailesine, şimdi ailesi ve sevenlerinin içi yanıyor. 'MİLAT OLMALI' *Okul önlerinde ve alışveriş merkezlerinde satılan uçan balonlar sağlık için risk taşıyor. Helyum yanıcı, parlayıcı ve zehirli değil ama boğucu,Helyum çok aktif bir gaz olduğu için akciğerlerde oksijen alımını engelliyor. Gelişen ani oksijensizlik nedeni ile kişi bayılma nöbeti geçiriyor. Bol miktarda helyum solunmasında ise ani hayati organlar duruyor ve bu durum ölümle sonuçlanıyor. Türkiye'de hızla yayılan bu gaztan 100'ün üzerinde çocuk etkilendi. Eymen'in hayatını kaybetmesi hepimiz için milat olmalı. *Helyum satışı kontrol altına alınmalı *Bununla ilgili bir kamu spotu oluşturulmalı *Helyumlu balonların üzerinde "Dikkat helyumla doldurulmuştur - solunması tehlikelidir uyarısı" bulunmalı ve hatta çocuklara satılan bu ÖLÜM BALONLARI yasaklanmalı.

Bugün MUTLU imzanı bekliyor!

MUTLU YILMAZ bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «T.C Sağlık BAkanlığı (eposta@saglik.gov.tr): Ölüm uçan balonda , helyum gazıyla şişirilen balonları yasaklayın !». MUTLU ve imza atan diğer 25 kişiye katıl.