Şişli Etfal Acil'in Durumu Acil !

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Şişli Etfal Hastanesi, Türkiye’nin ilk çocuk hastanesi ve modern hastaneciliğin uygulandığı sağlık kurumudur. II. Abdülhamid tarafından 12 Şubat 1898’de henüz 8 aylıkken ölen kızı Hatice Sultan’ın anısına çocuklara hediye olarak yaptırılmıştır. İstanbul'un merkezinde, Şişli, Beyoğlu, Beşiktaş gibi büyük ilçelere hizmet vermekte olan Şişli Etfal'in acilinde hijyen koşulları alarm veriyor. Temizlik minimumda bile sağlanmamakta. Hekimler tüm hastalara yetişmek için çabalıyor, özellikle temizlik personeli sayısının azlığı yapılan işlemlerden sonra en basitinden sedyelerde koruyucu örtü vb. değişikliğine imkan vermiyor. Pansuman, müdahale atıkları çöplerde açıkta duruyor. Acile gelen vakaların yüksek riskleri göz önünde bulundurulduğunda kontaminasyon olasılığı gözle görülür durumda. Şişli Etfal sağlık sistemimizin göz bebeği olması gerekirken adeta terkedilmiş bir halde. Özellikle acilde bu çok belirgin. Şişli Etfal Acil'in sesini change.org'dan duyurmak istedim çünkü herkesin dikkatine sunmam gerektiğini düşünüyorum. Polikliniklerde hastaların doktorlarla geçirdiği süre ve koşullar da çok yetersiz ama acildeki kontaminasyon riskleri öncelikli. Şişli Etfal, şehrin merkezinde her gün yaşanan yoğunluğuyla, verdiği hizmetler ile, kendisine ne kadar ihtiyaç olduğu açık bir sağlık kuruluşu. Lütfen gerçekten basit önlemlerle düzeltilebilecek acildeki bu hijyen ve düzen sorununu gidermek için kampanyamı destekleyin.

Bugün Neyran imzanı bekliyor!

Neyran Akyildiz bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «T.C. Sağlık Bakanlığı: Şişli Etfal Acil'in Durumu Acil !». Neyran ve imza atan diğer 52 kişiye katıl.