Çocuklarımızı koruyalım

0 людей подписали. Следующая цель: 500

1,5 yaşındaki oğluma, İstanbul’da başka bir çocuktan Koksaki virüsü bulaşmış.
15.08.2017 Pazar günü Bakırköy Devlet Hastahanesindeki ACİL’e geldik. Sırada 2 saat bekledikten sonra sonunda doktor çocuğumuzu muayene etti. Doktora oğlumuzun başka bir çocuktan hastalığı kaptığını söyledim. Ayrıca o çocuğun hastalık belirtileri ve gerçek hastalığı bulunana kadar doktorların birkaç kere yanlış teşhiste bulunduğunu da anlattım. Buna cevap olarak yanlış düşündüğümü ve oğlumuzun kulak enfeksiyonu geçirdiğini söyleyip antibiyotik tedavisini önerdi. Bir ayda 3 kere kulak enfeksiyonu nasıl geçirebilir acaba? Bu arada son 30 gün içerisinde doktorların önerdiği bu 4. antibiyotik ilacıydı! Ondan sonra emin olmak için doktordan kan tahlili yaptırmasını 3 defa rica ettim. Doktor ise ‘Gerek yok! Bir şey olmaz’ deyip eczaneden antibiyotik alıp eve gitmemiz gerektiğini söyledi. Pazar günü olduğu için doktorun söylediği gibi yaptık. Bir sonraki gün özel doktora gittik. Doktor oğlumuzu görür görmez Koksaki virüsü kaptığını söyledi, devlet hastahanesinde çalışan doktorlar tarafından birkaç kere yazılan antibiyotik tedavisini iptal etti ve onun yerine doğru bir tedavi programı belirledi.
Bununla beraber 8 aylık hamile arkadaşıma, tahlili yaptırmadan streptokok enfeksiyonu teşhisi koyup antibiyotik yazmışlar. Şimdi ise semptomlarına göre onun da Koksaki hastası olduğu düşünülüyor.
Devlet hastahanelerindeki doktorların bilerek Koksaki virüsünü görmezden geldiği ve onu tanımlamak istemediği söyleniyor. Doktorlar tahlil yaptırmadan hastalara antibiyotik tedavisi öneriyorlar. Tekrar etmek istiyorum oğluma son 30 gün içerisinde 4 kutu antibiyotik yazıldı.
Yukarıda belirtilenlere istinaden önerdiklerim aşağıdadır;
1. Pazar günleri ACİL ‘de en az 4 doktor çalışmalıdır. 2 doktor çalışınca yetişemiyorlar ve olması gereken gibi muayene yapamıyorlar.
2. Tahlili yaptırmadan antibiyotik tedavisi uygulanmamalıdır (özellikle küçük çocuklara ve hamilelere). Özel durumlar hariç.
3. Açık açık Koksaki virüsünün Türkiye’de bulunduğunu kabul edip söylenmesi gerekir. Ayrıca televizyonda virüsün sık sık rastlanılan belirtileri ve tedavisi anlatılmalıdır. Koksaki hastalığını geçiren çocukların, virüs, bulaştırmamak adına evde oturup tedavi olması gerektiğini önerilmelidir.

Cегодня Александра рассчитывает на вас

Александра Шенйигит нуждается в вашей помощи с петицией «T.C. Sağlık Bakanlığı: Çocuklarımızı koruyalım». Александра и 375 участников этой кампании рассчитывают на вас сегодня.