8 yaş ve öncesi için yüzyüze eğitim

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI tarafına Savaş Oltekin bu kampanyayı başlattı

Çalışan ve aile büyükleri ile aynı şehirde olmayan (ya da onları riske atmak istemeyen) ebeveynler için anaokuku/anasınıfı/kreşlerin (ve hatta 1 ve 2. Sınıfların) uzaktan eğitime geçmesi çok daha ciddi sorunlara sebep olacak.

Aileler bakıcı bulmaya çalışacak ve tanımadıkları insanlarla ev ortamında temasta bulunacaklar.

Kendi kendini evde bakamayacak yaş grupları için okulların online eğitime dönmesi yerine. Okulların hijyeni ve çocukların denetimi için etkili yöntemler kullanılması çok daha doğru olur. Hatta ailelere okulların önlemlerini denetleme gibi bir sorumluluk verilerek okul öğretmen ve çocukların oto kontrolü sağlanabilir.

Anne babanın evden çalışabiliyor olması bile aslında çocuğun bakımı ile ilgili sıkıntıları ortadan kaldırmıyor. Çünkü çocuk evde iken anne ve babadan ilgi ve oyun bekliyor. Ama anne ve babanın para kazanmak için evden de olsa çalışması gerekiyor.

Kaldı ki geçtiğimiz süreç, evden çalışma şartlarının işverenler tarafından çok kötüye kullanılabildiğini de gösteriyor.

Dolayısı ile evden ama yoğun çalışan anne baba açısından çocuğun evde olması ailevi ilişkilere de zarar verebiliyor.

Vel hasılı kelam, okul öncesi ve hatta 1 ve 2 sınıf çocuklarının online eğitim yerine okulda iyi denetlenen bir eğitim modeliyle eğitim öğretim hayatlarına devamının sağlanmasının gereğini arz ederim.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.